ΟΤΑΝ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑ ΜΠΟΦΟΡ

 
του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

H Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοινώνει την πρόγνωση της. Για ορισμένους, όμως Έλληνες η προειδοποίηση για την έλευση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων είναι σκέτη φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Tο’χουμε ξαναδεί αυτό. Και όχι μία, αλλά πολλές φορές. Κάποιοι, αψηφώντας τις αναγγελίες ισχυρών χιονοπτώσεων μετά παγετού, πάνε στο βουνό για ορειβασία και χάνονται μέσα στην ομίχλη και τις χιονοθύελλες. Και μετά για μια και δυο μέρες τους ψάχνουν τα σωστικά συνεργεία. Ελικόπτερα, ασθενοφόρα, πυροσβέστες, λοκατζήδες και εθελοντές.

Βρίσκουν τον χαμένο και διαπιστώνουν ότι ο τύπος είχε αψηφήσει και στο παρελθόν τις προειδοποιήσεις για δραματική επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και το ΄ριξε στην ορειβασία βέβαιος πως ό,τι κι αν συνέβαινε κάποιοι θα έτρεχαν να τον σώσουν. Αυτή τη... βεβαιότητα πληρώνει ακριβά κάθε χρόνο το κράτος, δηλαδή όλοι οι πολίτες.

Εκατομμύρια στοιχίζει στην Ελλάδα η μαλακία κάποιων. Το καλοκαίρι γίνονται πρόξενοι πυρκαγιών, διότι παραβλέπουν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας, ανάβουν φωτιές μέσα στο δάσος και να ψήσουν μπριζόλες. Το χειμώνα θα χαθούν στα χιόνια ή ανοίγονται στη θάλασσα, διότι αψηφούν τα μποφόρ.

Και δώστου οι αρχές κινητοποίηση Πούμα ή Σινούκ, δώστου σήματα στα παραπλέοντα σκάφη, δώστου επιστράτευση των ψαράδικων καϊκιών. Λεφτά με ουρά .Μία λύση υπάρχει. Ναι, να κινητοποιούνται οι αρχές όταν υπάρχει ανάγκη, αλλά τα έξοδα να τα πληρώνει ο διασωζόμενος, όταν αποδεικνύεται ότι κινδύνευσε από μαλακία του. Οι φορολογούμενοι δεν χρωστάνε τίποτε να πληρώνουν τη βλακεία του καθενός...

Διαβαστε ακομα:

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΚΕΦΑΛΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ