Η ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

 
Οδηγάει ο μπαμπάκας και μέσα στο αυτοκίνητο είναι ο ενός χρόνου παίδαρος ασφαλισμένος με τη ζώνη στο καθισματάκι του, πίσω. Καιρός κρύος και ο καλός μπαμπάκας για να προστατεύσει τον γιόκα του έχει κλειστά τα παράθυρα. Καπνίζουν, όμως!

Όπως το λέω. Καπνίζουν! Και ο μπαμπάκας και το αγόρι καπνίζουν. Ενεργητικά ο μαλάκας, παθητικά το θύμα του, ο γιος του.

Στην Αγγλία υπάρχει νόμος. Πρόστιμο 50 λίρες στον γονέα, μπαμπάς, μαμάκα, γιαγιάκα, όποιος, φουμάρει ακόμα και με παράθυρα ανοικτά, όταν μέσα στο αμάξι υπάρχει παιδί ανήλικο. Όχι απλά πιτσιρίκι, και 14χρονο να 'ναι, 17χρονο, ο ένοχος θα πληρώσει το πρόστιμο. Και θα ξεφτυλιστεί.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτύλα απ' αυτή. Ένας ξένος, ένας μπάτσος, ένας δικαστής, που βέβαια κάνει το καθήκον του και σύμφωνα με το νόμο, να παρέμβει στον γονιό επειδή αυτός ενεργεί σε βάρος της υγείας του ίδιου του παιδιού του.

 

Το βλέπω και φρικάρω. Την μαμά και τον μπαμπά να φουμάρουν σ' ένα κλειστό χώρο 4 και 5 κυβικά, μέσα στο αυτοκίνητο, και να μη λυπούνται το φουκαριάρικο, το δικό τους σπλάχνο. Δεν το καταλαβαίνουν ότι κάνουν επίθεση στο απροστάτευτο παιδί; Το καταλαβαίνουν, όμως στα τέτοια τους.

Πάνω από το παιδί τους είναι η σκλαβιά τους στο θηλασμό του τσιγάρου. Και όταν αύριο τρέχουν στον γιατρό τον μπέμπη ή την μπέμπα γιατί τους κτύπησε άσθμα, τότε ίσως κτυπάνε το κλούβιο πάνω στο λαιμό τους.

Διαβαστε ακομα:

ΜΙΑ ΖΩΗ ΙΔΙΟΣ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ