ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΑ ΣΤΙΣ... ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

 
«Εφεύρεση αποκλειστικά για τους πολυλογάδες, τους ηλίθιους και τους αργόσχολους». Έτσι είχε χαρακτηρίσει αναγνώστης της φυλλάδας το κινητό, με αφορμή την 33η επέτειο του. Ρεσιτάλ έδιναν κάθε μέρα οι επιστολογράφοι του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ'', προχωρημένες πλάκες, αμεταχείριστες και άξιες να ακουστούν σε σκετς επιθεώρησης.

«Ηλίθια εφεύρεση…» έγραφε ένας, «… συμπλήρωσε 33 χρόνια ζωής, κάποτε ήταν 33 πόντους η συσκευή, σήμερα τρεις. Στην αρχή ζύγιζε σαράντα κιλά, τώρα σαράντα γραμμάρια. Από τότε που βγήκε το κινητό έπαψαν τα στησίματα στα ραντεβού κι άρχισαν οι… ακυρώσεις! «Πολύ μιλάς και λίγο γαμάς», φράση από την εποχή του κινητού…''. Έγραφε ο αναγνώστης ανάμεσα σε άλλα πολλά για το νέο κόλπο που μπήκε στη ζωή μας.

Σα σήμερα 3 Απριλίου, το 1973, στην έκτη λεωφόρο της Νέας Υόρκης, έγινε η πρώτη στην Ιστορία τηλεφωνική συνομιλία με φορητό. Ανάμεσα σε μηχανικό της Motorola κι άλλον ανταγωνίστριας εταιρείας. Το τηλέφωνο, η απίστευτη εφεύρεση του 1876, τελικά δεν υπηρετεί την επικοινωνία, αλλά τον… απομονωτισμό των ανθρώπων. Το δε κινητό τηλέφωνο για εκατομμύρια ανθρώπους είναι η πρώτη σκέψη, η πρώτη κίνηση, η πρώτη παρέα.

- Το 1946, πρώτο κινητό τηλέφωνο σε αυτοκίνητα. Η συσκευή ήταν 40 κιλά περίπου και ήταν τοποθετημένη στο πορτ-μπαγκάζ.

- Το 1980, το πρώτο ασύρματο τηλέφωνο.

- Το 1992, ο συνδυασμός λειτουργίας τηλεφώνου και υπολογιστή.

- Το 2002, πρώτο κινητό με φωτογραφική μηχανή.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΩΓΕΤΑΙ...