GAY ΜΕ ΑΝΤΡΙΛΗΚΙ 15 ΚΙΛΩΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

 
Με μια κουβέντα. Όποιος για χρόνια ήταν γκαρσόνι στη “μπουάτ” που τραγουδούσε επί σειρά ετών ο Γιώργος Μαρίνος, μία λουλουδού, ένας πορτιέρης, οποιοσδήποτε είχε στα πόδια του ό.τι μπορούσε να κρύψει η νύχτα της Αθήνας. Κάθε κουσούρι επώνυμου, άντρα και γυναίκας, κάθε στραβό και ανάποδο, ανωμαλία και σχιζοφρένεια, είχε καταγραφεί στο μαγαζί του διασκεδαστή Γιώργου Μαρίνου, που είχε ξεκινήσει για ηθοποιός και έγινε περισσότερο entertainer, performer, παρά τραγουδιστής.

Άντρας ο Μαρίνος, όμως. Ομοφυλόφιλος με αντριλήκι. Τουμπεκής. Καμία σχέση με κουτσομπόλα. Γλώσσα είχε μόνον στο πάλκο, να αστειευτεί, να σατιρίσει, όχι και ποτέ να γελοιοποιήσει. Διονυσίου Αρεοπαγείτου, ανάμεσα σε Πλάκα και Μακρυγιάννη, δυο βήματα από την Ακρόπολη, ο Μαρίνος ήταν καθεστώς στη νυχτερινή Αθήνα, πριν αρχίσει να παίζει μπάλα στην τηλεόραση, με την ιδιωτικοποίησή της.

Σε γηροκομείο ο Μαρίνος. Δεν είναι είδηση αυτή. Συμβαίνει στους καλούς ανθρώπους. Σ' αυτούς που δεν έχουν τον διάβολο μέσα τους και κάποια στιγμή τους έρχεται το σήμα ότι στη ζωή υπάρχει και η δύσκολη. Η στραβή.

Δεν μιλάμε για τον Γιώργο Μαρίνο προσωπικά. Ούτε αυτά που λέμε έχουν σχέση με την οικονομική κρίση που περάσαμε. Πάντα ρεστάρει αυτός που έχει, αλλά δεν προσέχει. Η τέχνη δεν είναι να κερδίζεις λεφτά, αλλά να καβατζαριστείς και να μη στεγνώσεις, όποιο ανάποδο σε βρει.
Ο Γιώργος Μαρίνος γεννήθηκε στον Βοτανικό, από πατέρα εξόριστο στη Μακρόνησο, το 1939, σα σήμερα 18 Ιουνίου. Είναι ο πρώτος που τόλμησε το coming out, δήλωσε δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ηλίας Ιωαννίδης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Μέδουσα» και του νυχτερινού κέντρου «Μέδουσα», στο οποίο για 22 συνεχή χρόνια τραγουδούσε ο Γιώργος Μαρίνος. Ένας από τους ελάχιστους μοσχόμαγκες της νύχτας ο επιχειρηματίας διασκέδασης, γνωστός στην πιάτσα και στο ποδόσφαιρο σαν «ο Μάμπο». Πρώην πρόεδρος του Πιερικού και επί σειρά ετών ποδοσφαιρικός παράγοντας ο Ηλίας έγινε περισσότερο γνωστός σαν «Μάμπο», διότι στο μπαρμπούτι, πριν ρίξει τα ζάρια τα κουδούνιζε και τα έριχνε με τη φράση «μάμπο».

Τα τελευταία χρόνια ο Μάμπο δουλεύει τον «Ζυγό» στην Πλάκα, όπου έχουν εμφανιστεί οι πάντες σε διάφορα σχήματα (Παπακωνσταντίνου, Μαχαιρίτσας, Ζουγανέλης, Μηλιώκας, Μπουλάς, Σταρόβας, Άγαμοι Θύται κ.α.).  Με τον Χατζηγιάννη δεν κράτησε η συνεργασία και η συμφωνία τσάκισε. Άσχετο. Ο τότε σύντροφος της Ζέτας Μακρυπούλια ρώτησε τον επιχειρηματία: «Κύριε Ηλία, ποιος ήταν ο πιο συνεργάσιμος απ' όλους τους καλλιτέχνες που δουλέψατε εδώ και 40 χρόνια;».

-Ο Μαρίνος! Ο σπαθής άντρας, τα είχε 15 κιλά. τόσο ζύγιζαν τα μπαλάκια του..

Έχει να το λέει ο Μάμπο για τον Γιώργο Μαρίνο: «Χρυσό παιδί, μορφωμένο άτομο. Δεν έφευγε από την Μέδουσα, όσα κι αν του έδιναν συνάδελφοι επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων...».

Διαβαστε ακομα:

ΣΥΝΟΥΣΙΑ ΔΙΧΩΣ ΟΥΣΙΑ