ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ Σ’ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

 

Ψάχνοντας στο αρχείο μου να βρω κάτι συγκεκριμένο πέφτω σ’ ένα άσχετο θέμα που είχε υπογράψει ένας καθηγητής του υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας και είχε δημοσιευτεί σε περιοδικό το Φεβρουάριο του 1958.

Παρακαλώ, στη συνέχεια να επισημάνετε τα νούμερα που θα αναφερθούν. Θα έχετε μία κραυγαλέα διαπίστωση στο πόσο γρήγορα αλλάζουν βασικά πράγματα στη ζωή μας. Πόσο ο κόσμος που ζούμε γεννάει εξελίξεις συνταρακτικές που έτσι ή αλλοιώς μας επηρεάζουν στην καθημερινότητά μας αλλά και την ύπαρξή μας γενικώτερα.

Γράφει, λοιπόν, ο κύριος καθηγητής ότι τα τελευταία 50 χρόνια ο πληθυσμός της γης διπλασιάστηκε. Να θυμίσω ότι είμαστε στο 1958 και να προσθέσω ότι ήδη προηγήθηκαν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι. Κι όμως, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε, έφθασε τα δύο δις 691 εκ., από τα οποία τα 170 εκ. στις ΗΠΑ, τα 205 στη Ρωσία, τα 600 στην Κίνα και τα 383 στην Ινδία, η οποία παρουσίασε τη μικρότερη αύξηση.

Θα υπάρξει πρόβλημα διατροφής(!) προβλέπει ο καθηγητής, διότι μετά από 22 χρόνια, το 1980 ο πλανήτης θα φθάσει τα 3 δις 628 εκ., από τα οποία τα 2 δις 251 εκ. θα βρίσκονται στις 4 προαναφερθείσες χώρες. Τι θα τρώνε τόσοι πολλοί άνθρωποι; Πρέπει να βρεθεί τρόπος να διπλασιαστεί η παραγωγή τροφής προειδοποιεί ο καθηγητής, ο οποίος τότε, το 1958, πρότεινε, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, να βρεθεί τρόπος ώστε οι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να μεταναστεύουν σ’ άλλους πλανήτες.

Διαβάστε ακόμα:

Απρόσβλητος ο πλανήτης γη