Ο ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ

 

Πρώτο όνομα ο συμπαθέστατος Σάκης Ρουβάς, γλυκύτατος και αρσενικότατος, όμως να που βαράει μύγες. Συμβαίνει και στους πιο μεγάλους σταρ. Σε καθένα που βρίσκεται σε τροχιά σταθερής και ανοδικής καριέρας, όμως κάποια στιγμή, για κάποιους λόγους, το μεγάλο όνομα βρίσκεται στο κενό. Στο πουθενά.

Όπως η περίπτωση του δημοφιλέστατου Σάκη Ρουβά, που πέρασε το πιο δύσκολο φεγγάρι της επαγγελματικής του πορείας. Δεν υπάρχει σήμερα hit δικό του να ακούγεται στα ραδιόφωνα. Τίποτα. Ένας τραγουδιστής με επιτυχίες που σήμερα στερείται από τουλάχιστον ένα σουξέ.

Δεν εργάζεται τη νύχτα ο Ρουβάς. Πέρυσι τραγουδούσε σχεδόν χωρίς να πληρώνεται στο Διογένης, επειδή δεν ήθελε να κλείσει το μαγαζί και τραυματιστεί το προσωπικό του brand.

Εδώ και μήνες ουσιαστικά είναι ανύπαρκτος καλλιτεχνικά ο Ρουβάς. Επόμενο σαν άνθρωπος να δοκιμάζεται ψυχολογικά. Να είναι απελπισμένος. Η γυναίκα του μεγαλώνει τα παιδιά τους, αυτός, τι; Θα ήθελε να αυξήσει το εκτόπισμά του στη showbiz, όχι απλά να το διατηρήσει. Με ποια τραγούδια, όμως; Με τα ψευτοτραγουδάκια, που αρέσουν στις  13χρονες, 42 χρονών πια παλληκάρι;

Στο γήπεδο της πιτσιρικαρίας παίζει δυνατά, πολύ δυνατά αυτός ο Σταν. Αυτός τώρα λέει τα ανόητα τραγουδάκια που ξετρελλαίνουν την πιτσιρικαρία.

Πού να οφείλεται η πτώση, η εξαφάνιση του Σάκη Ρουβά; Πιθανόν να πέρασε η μπογιά του. Δεν αποκλείεται επειδή είχε υπερεκτεθεί, εκπομπές στην τηλεόραση, διαφημίσεις, ένα σωρό άλλα.

Θα πρέπει, πάντως, να του βγάλει κανείς το καπέλο επειδή ρίσκαρε σε άλλα καλλιτεχνικά μονοπάτια. Κακοτράχαλα με συνέπεια πολλοί να προεξοφλούν την αποτυχία του. Όπως η συμμετοχή του το περασμένο καλοκαίρι στις «Βάκχες» (φωτό). Τι σχέση έχει ένας τραγουδιστής της γλυκανάλατης ποπ με αρχαίο θέατρο. Διάφοροι μπαχαλάκηδες πρόλαβαν  να διασκεδάσουν τον διασυρμό του Σάκη. Τελικά οι καλοθελητές εισέπραξαν μια αξιοπρεπέστατη περφόρμανς από τον Ρουβά.

Και ξαφνικά ήρθε μια πρόταση - πρόκληση. Ο Σάκης έγινε Διόνυσος στις Βάκχες και τώρα η κυρία Αθηνά - Ραχήλ Τσαγγάρη του νέου και εναλλακτικού ελληνικού κινηματογράφου τού ζήτησε να γίνει πρωταγωνιστής στην ταινία «Chevalier». Θα μου πεις ποιος ελληνικός κινηματογράφος. Θα σου απαντήσω, σωστά τα λες, όμως την παραγωγή υπογράφουν η Faliro House Productions (μία από τις τελευταίες της ταινίες ήταν το «Before Midnight» με τον Ιθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί) και η Haos Films, που βρίσκεται πίσω από τις βραβευμένες «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου.

Κάπως έτσι ο Σάκης γλύτωσε τη μελαγχολία και μας προέκυψε κουλτουριάρης. Φανταστείτε του χρόνου τέτοια εποχή ή λίγο αργότερα να τον δούμε στο Kodak Theater, να μοιράζεται αγαλματάκι για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.

Διαβάστε ακόμα:

Ευτυχώς που ο Παναθηναϊκός έχασε ένα σέντερ μπακ