ΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ

 

Σήμερα είναι του αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, του μεγαλομάρτυρος. Είχε μαρτυρήσει μεγάλως, γι' αυτό τον λένε μεγαλομάρτυρα. Σήμερα 7 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα του στο ημερολόγιο της πίστεως, που το έχει καπαρώσει όλο το χρόνο η θρησκεία.
Κάθε μέρα το παπαδαριό τιμάει κάποιον Μαλαχία, έναν Ονήσιμο, κάποια Τατιανή, Παρθενόπη, Πελαγία, άτομα που υπήρξαν καλοί χριστιανοί. Όχι όσοι υπήρξαν καλοί βουδιστές ή μουσουλμάνοι. Ο καθένας στο μαγαζί του.

Ο εν λόγω Θόδωρος Στρατηλάτης αν έκανε σήμερα αυτούς τους χουλιγκανισμούς, χάρη των οποίων αγιοποιήθηκε, θα τον παίρνανε με τις πέτρες. Η ίδια η χριστιανική Εκκλησία θα τον καταδίκαζε.

Να σου πω.Στα πρώτα χρόνια του 3ου αιώνα ο βασιληάς είχε ακούσει ότι ο Θόδωρος ήταν ομορφάντρας και ικανός στρατιωτικός και ζήτησε να τον συναντήσει. Δωδεκαθεϊστής ο βασιληάς αλλά δεν είχε πρόβλημα να αποδεχθεί τον χριστιανό Θόδωρο, ο οποίος αποδείχθηκε ένας ιερόσυλος, ένας τραμπούκος του κερατά. Ζήτησε από τον βασιληά τα αγαλματίδια των θεών της προηγούμενης του χριστιανισμού θρησκείας, να τα πάρει σπίτι του, για να προσευχηθεί. Και ψεύτης, δηλαδή. Τι έκανε;

Έσπασε τα αγάλματα των θεών του Ολύμπου ο Θόδωρος και χωρίς δίκαννο . Η απόλυτη ιεροσυλία. Κανένας σεβασμός στα θρησκευτικά πιστεύω του άλλουνου. Αντί, λοιπόν, να τον καταραστούν, τον αγιοποίησαν οι δικοί σου.
Ρωτάω.Το ίδιο θα έκανε σήμερα ο πατριάρχης, ο πάπας της Ρώμης, αν κάποιος χριστιανός κατουρούσε σ' ένα τζαμί, έσπαγε την εικόνα του Μωάμεθ; Θα τον έστελναν στον Παράδεισο;

Διαβάστε ακόμα:

Φωτογράφιζε παιδικές ψυχές