ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΘΕΟΣ
Ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο, σου λέει. Κι εγώ λέω ότι ο πίθηκος προέρχεται από τον άνθρωπο. Ουδείς το έχει πει αυτό, το λέει ο αποδυτηριάκιας. Μην πω το άλλο. Ότι ο άνθρωπος είναι η μετεξέλιξη της κότας. Ποιος είναι σε θέση επιστημονικά να καταρρίψει αυτή τη θέση μου; Όπως το άλλο, το αυγό γέννησε την κότα και η κότα το επίσης δίποδο άνθρωπο.
Γιατί, μήπως έχει απορριφθεί η θεωρία του Τσαρλς Ντάργουιν, στην Ελλάδα γνωστού ως Καρόλου Δαρβίνου; Όχι, βέβαια. Το 1859 ο εν λόγω Άγγλος βιολόγος, γεωλόγος, ζωολόγος διετύπωσε την περιβόητη Θεωρία της Εξέλιξης των ζωικών και φυτικών ειδών με φυσική επιλογή δια της κληρονομικότητας των τυχαίων συγγενών μεταλλάξεων.
Μπήκε ο δικός σου σ' ένα καράβι στρατιωτικό που θα έκανε για πέντε χρόνια χαρτογράφηση στα νησιά Γκαλάπαγκος, Φώκλαντ, του Πράσινου Ακρωτηρίου, στην Αυστραλία, στην Νότια Αμερική. Άρχισε να μαζεύει δείγματα από ζώα και φυτά και το 'ριξε στη βαθειά μελέτη. Τελικά, έβγαλε το συμπέρασμα ότι όλα τα πρωτεύοντα, μέσα και ο άνθρωπος, έχουν ένα κοινό πρόγονο.
Οι παρατηρήσεις του Δαρβίνου αποτέλεσαν την πρώτη επιστημονική βάση για τη ‘’βελτίωση’’ των ζώων που μεγάλωναν σε εκτροφεία, βόδια, πρόβατα, γουρούνια, με τη διασταύρωση και την επιλεκτική αναπαραγωγή.
Δηλαδή. Έκαναν ό,τι υποτίθεται ο δημιουργός Θεός, για κάποιους η Φύση, αλλά τα είδη εξελίχθηκαν, εξελίσσονται σε άπειρες μορφές ζωής. Ο Δαρβίνος που γεννήθηκε το 1809, σα σήμερα 12 Φεβρουαρίου, και πέθανε στις 19 Απριλίου το 1882,ανέπτυξε τη θεωρία του στο βιβλίο Η Καταγωγή των Ειδών, κυκλοφόρησε το 1859. Τον θάψανε, δίπλα στον Ισαάκ Νεύτωνα, στο Αβαείο του Ουέστμίνστερ. Η θεωρία του ακόμα ταλαιπωρεί.
Διαβάστε ακόμα: