Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΣΕΞ

 

Πριν ακόμα γεννηθεί το παιδί είναι ήδη σεξουαλικό ον. Αυτό υποστήριξε ο Ζίγκμουντ Φρόυντ, ο “πατέρας της ψυχανάλυσης”, ο άνθρωπος που δεν απομονώνει το σεξ, την επιθυμία για σεξ, τη σχέση με το σεξ, με το χαρακτήρα μας, τη συμπεριφορά μας και τη σκέψη μας.

Η όποια σωματική επαφή του βρέφους αποτελεί πηγή ηδυπαθούς απολαύσεως. Ο θηλασμός είναι η πρώτη ηδονή, σεξουαλικής φύσεως, για το νεογέννητο. Το στήθος της μάνας, το πρώτο λατρεμένο αντικείμενο αγάπης. Όταν η μάνα σταματά να βυζαίνει το παιδί, τότε εκείνο χάνει τον κόσμο, σαν τους πρωτόπλαστους όταν εξεδιώχτηκαν από τον Παράδεισο.
Εβραίος ο Ζίγκμουντ Φρόυντ και επιτόπου οι ναζί τον χαρακτήρισαν άθεο, και ότι η επιστήμη του είναι “εβραϊκή”. Είχε ξεκινήσει από 20 χρονών να κάνει έρευνες στους σεξουαλικούς αδένες των χειλιών. Όσο για τη θρησκεία, ο δόκτωρ είπε ότι είναι μια ψευδαίσθηση που αντλεί τη δύναμή της από την ευκολία να προσαρμόζεται στις ενστικτώδεις μελαγχολικές παρορμήσεις μας.

Μη μπεις στο γήπεδο του ψυχαναλυτή. Πώς βγαίνεις μετά! Εύκολο να μπεις, επειδή έχεις κάποιο πρόβλημα, κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σου και κτυπάς τηλέφωνο στον μάστορα.
Θέλω τη βοήθειά σου, γιατρέ. Το λούκι.

Ο Αυστριακός Sigmund Freud, που πεθανε σα σήμερα 23 Σεπτεμβρίου, το 1939, ανέλυσε και το οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Τι μας λέει; Πέντε-έξι χρονών το παιδί μπαίνει στη φάση όπου ο πόθος για την μητέρα το κάνει ανταγωνιστικό με τον πατέρα, για τον οποίο αισθάνεται ένα φόβο, αρκετό να οδηγήσει τα αγόρια μέχρι το άγχος του ευνουχισμού.

Το κορίτσι τι ανακαλύπτει; Ότι είναι ευνουχισμένο! Όταν διαπιστώσει πως ούτε η ίδια, ούτε η μητέρα της έχει πέος, θα νοιώσει έχθρα για την μάνα της που την έφερε στον κόσμο. Έτσι, στα κορίτσια αναπτύσσεται ο φθόνος του πέους. Όλα αυτά από τον Φρόυντ που σημάδεψε αποφασιστικά τον τομέα της επιστήμης του, που προκαλεί και θα προκαλεί συμφωνίες και αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα. Πριν πεθάνει είχε κάνει 32 εγχειρήσεις στο σαγώνι του που είχε κτυπηθεί από καρκίνο.

Διαβάστε ακόμα:

Ενας αυτοδίδακτος της ζωής