ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

Πηγή: INTIME
 

Όλοι γνωρίζετε τον περίσσειο σεβασμό που έχω προς τους πολιτικούς, που παράτησαν τις δουλειές τους και βάλθηκαν να μας σώσουν. Όλοι γνωρίζετε τον σεβασμό που εχω προς την εξουσία κι ειδικά όταν αυτή είναι και προϊόν της δημοκρατίας. Αυτά τα γράφω για τους νέους αναγνώστες, για τους οποίους πρέπει πάντα να προτάσσω ένα χέρι γνωριμίας. Μην μας πάρουν με το καλημέρα για αντιδραστικούς.

Οφείλω λοιπόν να τονίσω, οτι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ( να που και στην δημοκρατία υπάρχουν αξιώματα ) ήταν πολύ προσεκτικό στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ 2013. Δεν έβαλε όποιον κι όποιον εκλεχθέντα εκ του λαού να τοποθετηθεί. Έβαλε μια γυναίκα με το όνομα Θεοπεφτάτου.

Το όνομα αυτό χρήζει επιστημονικής ελληνικής ετυμολογικής προσέγγισης.     

Την πέφτει η κυρία στον Θεό ή της την πέφτει ο Θεός; Έπεσε από τον Θεό ή πρόκειται να ρίξει τον Θεό; Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω στα θέματα αυτά καθότι απλός μηχανικός, ομολογών οτι πουθενά στα κυκλώματα τα οποία μελέτησα ως ηλεκτρολόγος, δεν συνάντησα τον Θεό. Κι άρα είχα μιά αγαστή σχέση: Δεν Τον πείραξα και δεν με πείραξε. Και οι δυό συνεχίσαμε την πορεία μας. Ο ένας προς την κάσα κι ο άλλος προς τα κρασιά Του αφού τα έκανε όλα τέλεια και τα απολαμβάνει.
Εν πάσει περιπτώσει, μην ξεφεύγουμε και σε θέματα με τα οποία ασχολείται η χερσόνησος του Άθω, η Θεολογική σχολή Αθηνών, το Πατριαρχείο κι ολόκληρη πανελλήνια δικτύωση της επισκοπής. Εμένα το θέμα μου είναι το νέο γήπεδο της ομάδας μας και πλέον η αντιπολιτευτική γραμμή του Σύριζα μέσω Θεοπεφτάτου.

Κι όπως παλιά οι αδελφοί Λαμπρόπουλοι ψωνίζανε πριν από μας για μας, αλλά κι όπως η Ρένα Ντορ φώναζε για την ούγια της κουρτίνας Γκρεκοτέξ, έτσι και το ροζ κόμμα που τσονταρίστηκε από το Πασόκ, έβαλε βαρύγδουπο όνομα για την Αγιά Σοφιά. Δεν την έπεσε ένας τυχαίος βουλευτής ή δήμαρχος αλλά ολόκληρη Θεοπεφτάτου. Η σημασία στην λεπτομέρεια για να φοβηθεί ο Μελισσανίδης, που κι αυτός είναι θεοσεβούμενος βάσει των έργων του στην Σουμελά.

Ελπίζω να κατανοείτε. Εσείς κύριε τίγρη, μπορεί να θέλετε να φτιάξετε το γήπεδο, αλλά ρωτήσατε το θέλημα του Θεού; Εγώ, ως Θεοπεφτάτου, σας την πέφτω μεν σαν γήϊνη, αλλά όπως καλά διαβάζετε στο όνομα μου, έχω μια επικονωνία με τον Ύψιστο κι άρα πρέπει να καταλάβετε οτι δεν διαφωνώ για να διαφωνώ, αλλά διότι διαφωνεί το πρώτο συνθετικό του ονόματος μου το οποίο εξυπαγορεύεται εξ άνωθεν εκ του οποίου μου κατέπεσε στο κεφάλι.

Βλέπετε λοιπόν οτι στην Ελλάδα,  που μας αρέσει πάντα η μαλακία της λεπτομέρειας κι όχι η σοβαρότητα της ουσίας, το ροζ κόμμα την έπεσε στην Αγιά Σοφιά με Θεοπεφτάτου. Διότι για το γήπεδο μας, πέραν του τίγρη και της Original, ποιόν έπρεπε να ρωτήσουμε; Μόνον Αυτόν που θα λατρεύεται εκεί μέσα παρέα με τον σέντερ φορ που θα έχουμε. Κι οπότε ο Σύριζα τήρησε τα προσχήματα ( είναι αριστερά που πιστεύει στον Θεο ) κι έβαλε την Θεοπεφτάτου.

Εκτός πάλι κι αν κάποιοι από τον Σύριζα βλέπουν τον τίγρη σαν θεό κι οπότε το πέσιμο έχει άλλη έννοια. Όταν δεν έχεις βγάλει άκρη με την ετυμολογία , άνετα το μυαλό σου πάει και σε τίποτα ρεγάλα για να καμφθεί το σθεναρόν πνεύμα της πολιτικής αντιπολιτευτικής δημοκρατικής αντίστασης υπέρ του λαού και υπέρ της τσέπης μας, αφού όπως προείπα έχουν παρατήσει και τις δουλειές τους οι σκληρά εργαζόμενοι πολιτικοί. Οι Φιλιππινέζες του λαού, που μόνιμα έχουν θέμα με το πόθεν έσχες τους.

Ποιά είναι η ουσία; Οτι από την μιά υπάρχει ο Μελισσανίδης που θέλει μαυσωλείο, κι από την άλλη υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τον εξυπηρετήσουν στο σχέδιο, αλλά να βγάλουν και κάτι. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ; ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, που έχουν το όραμα και το χρήμα. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ. Αλλά σίγουρα δεν είναι και τα κόμματα. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥΣ σε σχέση με τους επιχειρηματίες.

Όμως, ό,τι και να λέω εγώ, που είμαι ανθρωποπέφτων, εδώ οφείλω να ομολογήσω το πενταδιάστατον του ροζ αριστερού κόμματος – πού να βρεις μαγκιά να πεις οτι είσαι αριστερός μέσα σε καπιταλιστική ήπειρο; – που την έπεσε στην Αγιά Σοφία, η οποία έτσι και δημιουργηθεί μπορεί και να μην υπάρχουν και σύριγγες παραπλεύρως του γηπέδου κι εντός του άλσους. Και λογικότατα. Ποιός επιχειρηματίας θα ήθελε πελατεία τους τζάνκηδες; Ενώ το ροζ κόμμα τους θέλει, αφού μόνο με την δική τους σκέψη μπορεί και να αρπάξει την εξουσία. Σαν την άλληνα που νομίζει οτι την βγάλανε τίποτε έγκριτοι για να κάνει κι αυτή μερικές δηλώσεις. Και νάρθουν να μου αλλάξουν γνώμη, ανθρώπινοι κορμοράνοι ή παλιοί πασόκοι. Ενώ ταυτίζονται αυτά τα είδη στην συνομοταξία των ζώων.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ αυτό  το έγραψε ο ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ και το ανάρτησε στο blog του «το φως του φεγγαριού και η σκιά του ήλιου»

Διαβάστε ακόμα:

Στο σημάδι πάντα ο Αλαφούζος