ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

 

Το σχέδιο του Φίλιππου της Μακεδονίας, που η Ιστορία με δυσκολία τον τοποθετεί στη σκιά του γιου του Αλέξανδρου, ήταν να κατακτήσει όλον τον τότε γνωστό κόσμο. Είχε τέτοιες δυνατότητες. Επειδή διέθετε περισσότερα προσόντα από τον Μέγα Αλέξανδρο. Μιλάω για τα προσόντα του Διαβόλου, πέραν του ταλέντου του να διοικεί, να κυβερνά και κυρίως να δίνει ρεσιτάλ στα πεδία της μάχης αυτός ο πολεμισταράς.

Πρώτος στόχος να διώξει τους Σέρβους και τους Γότθους και τους Φράγκους από το βασίλειό του. Μετά να επικυριαρχήσει στα Βαλκάνια και αργότερα στην Ελλάδα, για να έρθει στο τέλος η σειρά της Περσίας.

Δίνω μια αληθινή ιστορία για το πως ενεργούσε αυτός ο διπλωμάτης και πολέμαρχος βασιληάς, που γεννήθηκε σα σήμερα, 30 Ιουλίου, 383 χρόνια πριν τον Χριστό. Γίνονται χοντροί τσαμπουκάδες στη Θεσσαλία. Γνωστό και πολυπαιγμένο έργο ανάμεσα στους κωλοπαιδαράδες Έλληνες. Εμφανίζεται φιλικά(!) ο Μακεδόνας με τις φάλαγγές του, να προστατεύσει τους αδύναμους. Κατέλαβε κάποιες πόλεις(!) που την είχαν κοπανήσει από την Αθηναϊκή Συμμαχία.

Πάντα αιφνιδιαστικά ο Φίλιππος την πέφτει στην Αμφίπολη! “Τι κάνεις;” τον ρωτάνε από το Πεντάγωνο των Αθηνών. “Πολιορκώ την Αμφίπολη, να την καταλάβω για να σας την παραδώσω!” απαντάει στο Λευκό Οίκο της αυτοκρατορίας ο αλάνης.

Αφού την έκανε παντελόνι την Αμφίπολη, ο Φίλιππος με κατεστραμμένο το ένα μάτι, στη συνέχεια ισοπεδώνει 32 παραθαλάσσιες ελληνικές εμπορικές πόλεις, από την Χερσόνησο του Άθω και βάλε. Η ισχυρώτερη απ' αυτές τις πόλεις είναι η περίφημη Όλυνθος. Πώς ξηγήθηκε εκεί;

Υποκρίθηκε τον μεγαλόψυχο ο κουτσός, τους έστειλε φράγκα και δώρα, και πολλά κοπάδια αγελάδες στους προύχοντες, και οι αφελείς μάσησαν, τον πήραν για προστάτη. Αφού τους κοίμισε, τους ξεπάτωσε. Τους τα πήρε όλα, μαζί και τις γυναικες τους που τις πούλησε σκλάβες. Ποιοι ήταν ανάμεσα σ' αυτούς που αγόρασαν δούλες τις παρθένες της Ολύνθου; Και μπινέδες Αθηναίοι.

Πώς να πεθάνει η Ελλάδα; Ποτέ.

Διαβάστε ακόμα:

Κουφάλα περιωπής ο πατέρας του Αλέξανδρου