ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΡΕΙΟ
Ο Μέγας Αλέξανδρος έχει μπουκάρει στη Μικρά Ασία. Έχει νικήσει στο Γρανικό και κινείται προς την Αλικαρνασσό. Μια βασιλομήτωρ του εχθρού σπεύδει να τον υποδεχθεί, σα να είναι η μητέρα του, η γιαγιά του. Ο Μακεδόνας πεθαίνει για τέτοιες στιγμές. Είναι η αδυναμία του. Περιμένει την Περσίδα με το σπαθί του να κρέμεται μέσα στη θήκη του.
Παρένθεση, δεν μπορώ να μη διακόψω το πλάνο. Δύσκολο να τον τρακάρεις τον Αλέκο σε ηρεμία, είναι συνεχώς στην τσίτα. Στη σάλτα, λες και μέσα του, σε κάθε γωνία του σώματός του έχουν μπει σουμιέδες. Ένας σαλταρισμένος. Κανονικός ξιφομάχος αν πετύχεις τον Αλέξανδρο τότε που χρειαστεί να τραβήξει το ξίφος. Στη στιγμή! Και το ένα δευτερόλεπτο έχει ζωή γι’ αυτόν. Αστραπιαία θα βγάλει το σιδερικό από τη μέση του, αστραπιαία θα το βάλει στη θήκη.
Κάθε λεπτό να μην πάει χαμένο. Γιατί το ξέρει ότι θα πεθάνει νέος. Όπως νεότατος πέθανε ο πρόγονός του, ο Αχιλλέας, όπως του έλεγε η μάνα του, η μάγισσα η Ολυμπιάδα. Τι να την κάνει την ευφυϊα του ένας Αλέξανδρος, ο απόλυτα της δράσης άνθρωπος, αν δεν δρα, αν δεν αντιδρά με την ταχύτητα αστραπής;
Ο μαλάκας ο Δαρείος έχει πανίσχυρο στόλο, καμμία σύγκριση με τον μακεδονικό, και ήταν επόμενο να πιάσει τα πόστα στον Ελλήσποντο, για να κάνει δύσκολη τη ζωή του μεγαλομάνους, όπως χαρακτήριζε τον Αλέξανδρο. Δεν το έκανε, όμως. Ποιος Αλέξανδρος, του έλεγαν οι από δίπλα σύμβουλοι του Πέρση μονάρχη, πρόκειται για καβαλημένο άτομο.
Ο Αλέξανδρος με 40.000 φαντάρια, και τις πολιορκητικές του μηχανές και τα μεταγωγικά του περνάει ανενόχλητος τον Ελλήσποντο. Έχει και χρέη!!! Άδειο ταμείο. Από κάθε πόλη που περνούσε όλο και κάτι βουτούσε. Μέχρι και από τους στρατηγούς του δανειζότανε λεφτά για να πληρώνει τους στρατιώτες του.
Κανένα πρόβλημα. Ήξερε τα κουμάντα του ο Αλέξανδρος. Προχωρούσε και εκεί που πήγαινε θα έβαζε χέρι στις τραπεζικές χρηματοθυρίδες του Δαρείου.
Διαβάστε ακόμα: