ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ, Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

 

Σήμερα το παιχνίδι έχει αλλάξει στο σινεμά. Ο πιο μεγάλος σταρ να είναι θα κάνει αυτό που θα του πούνε. Όπως θα του το ζητήσει ο σκηνοθέτης. Έτσι, όχι αλλοιώς. Στα μέτρα του ρόλου, όχι στις απαιτήσεις του σταρ.

Ποιος σταρ; Καταστροφή είναι για τον ηθοποιό αν θέλει να τον υπηρετήσει το σύστημα. Όχι, κύριε. Είπαμε. Πάνε αυτά. Σήμερα οι πρώτοι, οι πολύ πρώτοι του Χόλυγουντ είναι παίκτες. Σούπερ επαγγελματίες. Παίζουν σύμφωνα με τις εντολές του κώουτς, δηλαδή του σκηνοθέτη.

Star system. Πρώτα είναι το σύστημα, μετά ο σταρ. Έχει έρθει τούμπα η δουλειά. Γι' αυτό ένας πρώτης γραμμής σταρ, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, τα κάνει όλα. Τα παίζει όλα. Τον καλό και τον κακό στο σινεμά. Τον μαφιόζο και τον φιλάνθρωπο. Τον μεγιστάνα και το ρεμάλι του δρόμου. Τον εραστή μιας ρομαντικής ιστορίας και τον παρανοϊκό σήριαλ κήλερ.

Ο Ντι Κάπριο, που γεννήθηκε σα σήμερα, 11 Νοεμβρίου, το 1974, ήταν ένα κωλόπαιδο, ασόβαρο, που έξω από το γήπεδο του επαγγέλματος έκανε τέτοιες αλητείες, τέτοιες ανωμαλίες, που δεν προκαλούσε κάποιον να τον εμπιστευθεί σα χαρακτήρα. Το τσογλάνι, όμως, είχε ταλέντο και στην πορεία ξαφνικά σοβάρεψε, παρασοβάρεψε. Ξεκίνησε σαν ο Κριστιάνο Ρονάλντο του σινεμά, κακομαθημένος και επιδειξίας, και εξελίχθηκε σ' ένα συγκροτημένο άτομο αξιοσέβαστο πλέον στη βιομηχανία της showbiz.

Φτωχή μάνα, πατέρας εξαφανισμένος από τότε που ήταν ενός χρόνου ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο από μωρό βρέθηκε στα κινηματογραφικά στούντιο. Σε ηλικία 5 χρονών έπαιζε σε τηλεοπτικά παιδικά σήριαλ. Μετά έκανε τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ. Και κομπαρσαρία σε ταινίες. Το μπαμ έγινε με τον Τιτανικό το 1997, αφού είχε ήδη κάνει μια πορεία στο Χόλυγουντ.

Διαβάστε ακόμα:

Το αυτοκίνητό του γινόταν κρεββάτι