ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΕΞ

 

Η εξουσία διαφθείρει. Νόμος άγραφος. Ο όποιος κατέχει εξουσία, την όποια εξουσία, είτε δημόσιος υπάλληλος, είτε βασιληάς, εύκολα φθάνει στην ατιμία, στην αδικία, στην παρανομία. Η περίπτωση του Τιβέριου, του Ρωμαίου αυτοκράτορα, επιβεβαιώνει τον άγραφο νόμο. Το άτομο, πλανητάρχης της εποχής του, σάλεψε από την υπερεξουσία του. Δεν το 'χε σε τίποτα να στείλει να σκοτώσουν και έναν φίλο του, διότι είχε αρρωστήσει από την αθεράπευτη νόσο της καχυποψίας.

Γεννήθηκε 42 χρόνια πριν τον Χριστό και ουσιαστικά από μωρό είχε ζωή βασιλόπουλου. Επόμενο, στο πετσί του να γνωρίσει την αλητεία της εξουσίας. Ο Οκταβιανός υποχρεώνει τον πατέρα του Τιβέριου να χωρίσει την μητέρα του, για να την παντρευτεί αυτός, ο μετέπειτα αυτοκράτορας. Ο Οκταβιανός.
Μεγαλώνει σαν αυριανός εξουσιαστής ο Τιβέριος και ξεκινάει την καριέρα του στο στρατό. Παντρεύεται την Αγριπίνα, την κόρη του στρατηγού Αγρίπα, που όταν αυτός πεθαίνει, ο θετός πατέρας του, ο αυτοκράτωρ Οκταβιανός του ζητάει να χωρίσει την γυναίκα του. Και να παντρευτεί την κόρη του Ιουλία, που έχει μείνει χήρα. Κι έτσι έγινε.

Ο Τιβέριος όταν δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος, μετά το θάνατο του δεύτερου συζύγου της μάνας του, του Οκταβιανού, γίνεται αυτός αυτοκράτωρ το 14, μέχρι το 37 μετά τον Χριστό, σα σήμερα 16 Μαρτίου. Τα τελευταία χρόνια ψιλοτρελάθηκε, τον βάρεσε και η κατάθλιψη, και αποστασιοποιήθηκε από τις κρατικές υποθέσεις. Σε μια βίλα στο Κάπρι έκανε πειραματισμούς ομοφυλοφιλικού σεξ με άνδρες προσκεκλημένους του.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ερωτικές περιπέτειες του Αϊνστάιν