ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Τα κόμματα ετοιμάζουν πυρετωδώς τους συνδυασμούς τους. Ζητούν νέους, άφθαρτους, με πτυχία, εμπειρία, εργατικούς, δηλαδή, σε κουβέντα να βρισκόμαστε. Από άλλα προσόντα έχουν ανάγκη. Ας δουν το «Ζητείται ψεύτης». Ελληνική ταινία του 1961 με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Ορέστη Μακρή, Άννα Κυριακού.
Είναι μία εποχή που έγινε επίκαιρη και η ταινία «Έξω οι κλέφτες», επίσης του 1961, με πρωταγωνιστές τους Ορέστη Μακρή, Διονύση Παπαγιανόπουλο και Μάρθα Καραγιάννη.
Εκεί, όμως που η προεκλογική περίοδος ταυτίζεται απόλυτα με τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο είναι η ταινία «Αλοίμονο στους νέους», με τους Δημήτρη Χορν, Σμαρώ Στεφανίδου και Μάρω Κοντού. Κι αυτό γιατί κανείς δεν ελπίζει ότι οι εκλογές θα αλλάξουν τη μοίρα τους.
Στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να αναπαραστήσουν τα συμβαίνοντα στην ταινία «Κληρονόμοι», του 1964, με πρωταγωνιστές τους Ντ. Ηλιόπουλο, Κ. Χατζηχρήστο, Κ. Βουτσα, Μ. Καραγιάννη. Ο ένας από τους δύο κληρονόμους θα παίξει μετά τις εκλογές και στις ταινίες «Μην είδατε τον Παναή» και «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης».
Ο βασικός κληρονόμος επιμένει: « Είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω». Την ίδια ώρα ο Σαμαράς ψάχνει «Κάτι να καίει», για να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν δεύτερο. Ο Τσίπρας τον ειρωνεύεται «Αλλού τα κακαρίσματα» .
Στη ΔΗΜΑΡ βλέπουν και ξαναβλέπουν την ταινία «Τρεις κι ο κούκος» για να δούν τι έφταιξε. Πλάνταξαν στο κλάμα με τις ταινίες: « Είναι μεγάλος ο Καημός» και «Περιφρόναμε γλυκιά μου». Ο Αβραμόπουλος στέλνει νέο μήνυμα εθνικής ενότητας, και εισπράττει πολλά επιφωνήματα θαυμασμού. « Ένας δόν Ζουάν για κλάματα» και «Τύφλα να’χει ο Μάρλον Μπράντο».
Διαβάστε ακόμα: