ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΙΛΙΑ - ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ

 

Τα Παράνομα φιλιά- Κόκκινα φανάρια βασισμένο στο έργο του Αλέκου Γαλανού, σε διασκευή κειμένου & σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, είναι μια εξαιρετική παράσταση με όλη την σημασία της λέξεως.

Πρόκειται για ένα έργο – φόρο τιμής στον Πειραιά και ειδικότερα στην Τρούμπα ένα έργο αφιερωμένο στους άγνωστους πρωταγωνιστές της ζωής, στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου που τριγυρνούσαν στις γειτονιές του Πειραιά, από το λιμάνι ως την Πειραϊκή, κι από τα σοκάκια του Προφήτη Ηλία ως την οδό Νοταρά, εκεί όπου τα κορίτσια περίμεναν καθημερινά ν’ ακούσουν το σφύριγμα του πρώτου πλοίου.

Ο Πειραιάς στην δεκαετία του ‘50 . Το λιμάνι και οι γειτονιές, τα μπάνια στην ακτή Δηλαβέρη, τα ρεμπέτικα, η Μάντρα με τον θρυλικό Μπέμπη, οι μεροκαματιάρηδες, η Τρούμπα, οι πουτάνες και οι άλλες, ο Ολυμπιακός….. Εικόνες βγαλμένες από την δεκαετία του ’50, ήχοι, μουσικές , μνήμες. Η Ελλάδα την ίδια εποχή ταλανίζεται οικονομικά.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η ΕΡΕ άνοιγαν τις εξελίξεις για μια νέα πολιτική και οι γυναίκες αποκτούσαν επιτέλους δικαίωμα όχι μόνο στον ψήφο αλλά και στο εκλέγεσθαι. Οι άνθρωποι αναζητούν μια καλύτερη τύχη στις πόλεις. Ο Πειραιάς αλλάζει...

Διαβάστε την συνέχεια και δείτε φωτογραφίες από την επίσημη πρεμιέρα στο www.nikosonline.gr