«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ» ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΛΤΕΖΟΥ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ψηφίσατε δεν ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύετε ή όχι τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη, είστε υποχρεωμένοι ως κάτοικοι αυτής της χώρας να πάρετε επί τέλους μέρος σε μία συλλογική προσπάθεια για την συγκρότηση ενός άτυπου κόμματος, εκείνου των ενεργών πολιτών, με στόχο τη συμμετοχική δημοκρατία, την ισότητα και την αλληλεγγύη.

Γιατί αν οι Έλληνες δεν αλλάξουν νοοτροπία, συνήθειες, λογική, αν δεν ξαναγίνουν οι άντρες, άντρες και οι γυναίκες συνεπείς αγωνίστριες αν δεν δούμε τη σημερινή κρίση σαν ένα Αλβανικό πόλεμο που μόνο με θυσίες και ενότητα μπορούμε να κερδίσουμε τα προβλήματα δεν θα λυθούν.

Μία μικρή ιδέα για το πώς μπορούνε να γίνουν όλα αυτά μας δίνει το τελευταίο μυθιστόρημα της Σοφίας Μαλτέζου «Το τέλος των εραστών» των εκδόσεων Γαβριηλίδη, όπου ένας λαός ανικάνων κατορθώνει να αλλάξει ριζικά τη ζωή του, παίρνοντας την τύχη του στα χέρια του.

Πολύ χιούμορ, πολλή κουβέντα για έρωτα και σεξ, για κοινωνικά προβλήματα όπως το νέο πρόσωπο του άντρα, ανθρώπινες σχέσεις σύγχρονες φοβίες και ματαιωμένα όνειρα, αλλά και απρόβλεπτες ανατροπές στην πολιτική ζωή την παιδεία, την υγεία τη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, θα σας κάνουν να σκεφθείτε αλλιώς.

Γιατί αυτός είναι ο στόχος του βιβλίου, να δείτε διαφορετικά την πραγματικότητα και να ανασκουμπωθείτε για να την αλλάξετε. Η Σοφία Μαλτέζου κάνει την επανάσταση της. Εσείς;

Διαβάστε ακόμα:

Μαραθώνιος με απανωτά σοκ για Τσίπρα - Βαρουφάκη