ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΟΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ AIDS

 

Ομορφιά θεϊκή. Δεν τη συναντάς στο δρόμο, στο σουπερμάρκετ, στην τράπεζα, σ' ένα γραφείο. Όποιος έβλεπε από κοντά το ερωτικά φωτεινό και μυστηριακά ήρεμο πρόσωπό του, θαύμαζε το κάλλος και την αρμονία του. Τι είναι τούτο, απορούσες. Ο Απόλλων, ο Ωραίος Πάρις, σίγουρα όχι κάποιος θνητός. Ένα αγόρι από τα ταπεινά Καμίνια του Πειραιά
ήταν ο Βασίλης Κουρκουμέλης που ξεκίνησε να γίνει χορευτής, εμφανιζόταν στις μπουάτ της Πλάκας και τελικά έγινε πασίγνωστος ως σχεδιαστής μόδας με το όνομα Μπίλυ Μπο.

Τον σακάτεψε η αρρώστια. Η νέα αρρώστια, δεν τον ασχήμηνε μόνο, δεν έφθανε που του άρπαξε όλη την ομορφιά, τον διέλυσε και σωματικά, πριν του πάρει τη ψυχή. Ο Μπίλυ Μπο είναι ο πρώτος επώνυμος Έλληνας που τον σκότωσε το aids. Πέθανε στα 33 του χρόνια, σα σήμερα, στις 13 Ιουνίου, το 1987. Παραμένει αξέχαστος, όχι βέβαια για τον απλό κόσμο, αλλά για την Αθήνα της μόδας και της νύχτας, των κοσμικών και της Μυκόνου.

Για τον μόδιστρο Βασίλη όλα ξεκίνησαν όταν γνωρίστηκε με τον επίσης ντηζάινερ Μάκη Τσέλιο. Δέθηκαν με φιλία. Σκέφτηκαν να κάνουν εισαγωγές αρωμάτων από την Γαλλία. Τελικά, το 1974, άνοιξαν μπουτίκ στο Κολωνάκι και την «βάπτισαν» Μπίλυ Μπο, από ένα τραγούδι της Γερμανίδας Κατερίνας Βαλέντε. Ο Κουρκουμέλης, παιδί διαμάντι και
ταλαντούχος, βρήκε το «καλλιτεχνικό» του όνομα.

Ο Μπίλυ Μπο άνοιξε κι άλλα μαγαζιά, βεβαίως και στη Μύκονο. Το 1981 σχεδίασε τι θα φοράνε οι αεροσυνοδές της «Ολυμπιακής», κέρδισε πολλά λεφτά και μια βίλα στη Μύκονο.

Μετά το θάνατο του Μπίλυ Μπο για την περιουσία του ξέσπασε διαμάχη δικαστική ανάμεσα στον γαμπρό του, σύζυγο της μακαρίτισσας αδελφής του, και τον Μάκη Τσέλιο.

Διαβάστε ακόμα:

Μάγος και στην μπαγκέτα