ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ

 

Να μιλήσουμε για έναν απόλυτα επαγγελματία, τον σούπερ σταρ του σινεμά Τομ Κρουζ. Να σημειώσουμε αυτά που αξίζει να τονίσουμε για έναν πρωταθλητή, για έναν σκληρά δοκιμαζόμενο πρωταθλητή. Και να αγνοήσουμε την προσωπική του ζωή, τους τρεις γάμους του, τις ερωτικές του σχέσεις που δεν κατάληξαν σε γάμο, το ψώνιο του με τη σαϊεντολογία, τις υποψίες ότι είναι gay.

Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά. Αν είναι όμο, αν είναι μπάυ, αν πάει μόνον με γυναίκες. Με αφορμή ότι ο Tom Cruise γεννήθηκε 3 Ιουλίου σα σήμερα, το 1962, ας πλησιάσουμε έναν παγκόσμιο ηθοποιό του κινηματογράφου, ο οποίος ακριβώς επειδή παίζει πολύ δυνατά στη χολυγουντιανή βιομηχανία δεν είναι μόνον ηθοποιός.

Μια ταινία δεν πουλάει μόνον για το ταλέντο του ηθοποιού. Δεν φθάνει μόνον αυτό. Το ταλέντο, το χάρισμα είναι απλά ένας από τους παράγοντες της εμπορικής επιτυχίας της ταινίας. Υπάρχουν ταινίες αριστουργήματα, με άριστη σκηνοθεσία, εκπληκτικούς ηθοποιούς, πολύ καλό στόρυ, όμως δεν «μίλησαν» στον κόσμο. Όπως από την άλλη, έσχισε μια ταινία μέτρια, μετριότατη σ' όλα, αλλά μέσα της να είχε «κάτι» που συγκινούσε τα πλήθη.

Ο Τομ Κρουζ από φτωχή οικογένεια της Νέας Υόρκης, έναν πατέρα κακότροπο, που συμπεριφερόταν με βία στα παιδιά του, καμία σχέση με το σινεμά το σόι του, στα 19 του κιόλας έλαβε μέρος σε τρεις ταινίες. Από τότε έγινε, είναι ένα «εργαλείο» του εμπορικού κινηματογράφου.

Σ' όλες τις ταινίες του ο Τομ Κρουζ είναι πολύ καλός. Από το 1985, 24χρονος τότε, έκανε το μπαμ με το Top Gun (φωτό). Δεν σταμάτησε να γυρίζει ταινίες, πάντα πρωταγωνιστής αυτός, με τη μόνιμη αγωνία, άλλωστε όπως όλοι οι αστέρες του «κινηματογραφικού χρηματιστηρίου», αν το φιλμ θα πιάσει τα λεφτά του, αν θα βγάλει κέρδη.

Παίζουν με συνταγές δοκιμασμένες, όχι στα τυφλά. Όπως ένα κόμμα πολιτικό έχει μία εικόνα από τα αλλεπάλληλα γκάλοπ, έτσι και οι εταιρείες παραγωγής γνωρίζουν τι αρέσει στον κόσμο. Ποτέ, όμως, δεν ξέρει κανένας με σιγουριά το σκορ στα έσοδα από τα εισιτήρια στις αίθουσες.Υπόθεση τζόγος. Μιλάμε για ακριβές παραγωγές, για επενδύσεις εκατομμυρίων.

Βραβευμένος ηθοποιός ο Τομ Κρουζ, όμως όχι με Όσκαρ, ακόμα. Η επιτυχία του είναι ότι περισσότερα από 30 χρόνια κρατιέται στην κορυφή, μάλιστα σε κάποια φάση της καριέρας του, σύμφωνα με τις πωλήσεις των ταινιών του, ήταν ο εμπορικότερος σταρ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο νεκρός στην κάσα μέσα χαμογέλασε