ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΜΟΔΑΣ

 

Ήταν πράγματι κορυφαίος σχεδιαστής μόδας, και πολύ εμπνευσμένος άνθρωπος. Ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα την εικόνα της γυναίκας, απελευθερώνοντάς την από την αιχμαλωσία του παραδοσιακού, αμιγώς γυναικείου ρούχου.

Ο Yves Saint Laurent γεννήθηκε σα σήμερα την 1η Αυγούστου 1936 στο Οράν της γαλλοκρατούμενης τότε Αλγερίας. Μετά τον θάνατο του Ντιόρ, το 1957, ο Σεν Λοράν ανέλαβε επικεφαλής σχεδιαστής, ξεπερνώντας σε φήμη τον μέντορά του. Διηύθυνε τον Οίκο Ντιόρ επί τρία χρόνια, μέχρι που κλήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στη διάρκεια του Πολέμου της Αλγερίας. Το 1962, μαζί με τον σύντροφό του Πιέρ Μπερζέ, ίδρυσε τον δικό του Οίκο, ο οποίος με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μια «αυτοκρατορία», μέχρι να εξαγοραστεί τη δεκαετία του '90.

Ο Ιβ Σεν Λοράν ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα την εικόνα της γυναίκας, απελευθερώνοντάς την από την αιχμαλωσία του παραδοσιακού, αμιγώς γυναικείου ρούχου. Έφερε επανάσταση, ντύνοντας τις γυναίκες με παντελόνια, ζιβάγκο και ρούχα σαφάρι, αλλά και με αντρικό σμόκιν, ένα ρούχο που κράτησε σε όλες τις συλλογές του, εξελίσσοντάς το κάθε φορά.

Μπορεί η Coco Channel να έδωσε στις γυναίκες την ελευθερία τους, αλλά ο Yves Saint Laurent τους έδωσε δύναμη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.nikosonline.gr