Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΞΟΜΑΝΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

 

Αυτά δεν γίνονται ούτε στο σινεμά, θα πει κάποιος που ακούει για πρώτη φορά την ιστορία του «Άγιου της Πρεβέζης» όπως χαρακτηρίστηκε ο απίθανος Στυλιανός Κορνάρος, για 27-28 χρόνια μητροπολίτης Πρεβέζης και Νικοπόλεως, που τον θυμόμαστε σήμερα 19 Νοεμβρίου, ημέρα της γέννησής του, το 1912 στην Τήνο.

Ε, λοιπόν, ο γαμιάς μητροπολίτης μ' αυτά που έκανε, πιο σωστά μ' αυτά που αποκαλύφθηκαν και είχαν γίνει το σήριαλ στην Ελλάδα του 1979, ένα καθημερινό ανάγνωσμα, έγινε βιβλίο, «Ο Άγιος της Πρεβέζης», όπως και θεατρικό έργο, ακόμα και ταινία. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, μάλιστα, είχε προτείνει στον ίδιον τον μητροπολίτη να «υποδυθεί» στο έργο τον εαυτό του!

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ο παράνομος δεσμός του Στυλιανού με την γυναίκα του προσωπικού οδηγού του. Ιερέας ήταν ο εκτελών χρέη σωφέρ του μητροπολίτη και γνώστης των σεξουαλικών επαφών της παπαδιάς με το αφεντικό του.

Φοβερά πράγματα. Φοβερότατα. Ο παπάς-σωφέρ μαγνητοφωνούσε την γυναίκα του όταν αυτή πηδιότανε με τον μητροπολίτη. Και τους φωτογράφισε, μάλιστα. Μ' αυτά τα στοιχεία «κάτι» ζήτησε από τον μητροπολίτη, διαφορετικά θα τα δημοσιοποιούσε.

Ο Κορνάρος, πανίσχυρος ιεράρχης με ειδικές σχέσεις με την κρατική εξουσία, δεν κώλωσε από τον εκβιασμό. Σε αθηναϊκή εφημερίδα φθάνει το «πακέτο», με φωτογραφίες του μητροπολίτη σε στάση ιππαστί να κάνει σεξ με την παπαδιά. Ο χαμός!

Το ζήτημα απασχολεί την Ιερά Σύνοδο. Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ αναθέτει στον μητροπολίτη Ιάκωβο της Μυτιλήνης καθήκοντα εκκλησιαστικού ανακριτή της υπόθεσης. Ο Ιάκωβος μετά την έρευνα δήλωσε: «Φρίκαρα! Έχασα και τις λίγες τρίχες που είχαν απομείνει στην κεφαλή μου».

Υπάρχει κύκλωμα ερωτικό! Με τη συμμετοχή ιερέων στην περιοχή της Ηπείρου. Όργια με μπαργούμαν. Και για να μην τους παίρνουν χαμπάρι φτιάξανε τη Μονή της αγίας Πελαγίας, για να γίνονται εκεί οι... δεξιώσεις, τα σεξουαλικά όργια των ρασοφόρων.

Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο. Η παπαδιά, η ερωμένη του μητροπολίτη, του ζήτησε 200.000 δραχμές για να μη «μιλήσει» στη δίκη. Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ είναι έτοιμος να διώξει από τους κόλπους της Εκκλησίας τον σεξομανή μητροπολίτη. «Αν με αποσχηματίσετε...» απείλησε ο Στυλιανός Κορνάρος «...θα βγάλω στη φόρα οκτώ μητροπολίτες αδελφές!». Ο εκβιασμός του πέρασε, απλά έχασε την μητρόπολη.

Επί χούντας ο Κορνάρος υπηρέτησε στην Μακρόνησο, τόπο εξορίας αριστερών. Ο αθεόφοβος όχι μόνο κάρφωνε στην ΕΣΑ όσους εξομολογούνταν σ' αυτόν, αλλά συμμετείχε και στα βασανιστήρια! Η απειλή του να «δώσει» τους 8 ομοφυλόφιλους της Ιεράς Συνόδου δεν ήταν αέρα πατέρα. Είχε στοιχεία κατ' ευθείαν από την ΚΥΠ, από τον φίλο του, τον περιβόητο Ρουφογάλη, διευθυντή της υπηρεσίας πληροφοριών επί δικτατορίας.

Αδυναμία στο γυναικείο φύλο είχε ο «Άγιος Πρεβέζης». Και επειδή είχε τη δυνατότητα να διορίζει στο δημόσιο και στις τράπεζες εκμεταλλευότανε αυτό το προνόμιο. Πολλές μητέρες, αδελφές, ανηψιές πέρασαν από το κρεββάτι του.

Διαβάστε ακόμα:

Στους «κακόφημους δρόμους» του Σκορτσέζε