ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ;

 

«Το Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, είναι το ωραιότερο νεοκλασικό οικοδόμημα του κόσμου.» ΑΝ ΑΥΤΟ μας το είχαν διδάξει στα σχολεία, κανείς δεν θα πήγαινε με σπρέϊ να την μουτζουρώσει. Κατ’ αρχήν περνάμε σχεδόν καθημερινά από μπροστά της, ξέρουμε ότι αυτή είναι η Ακαδημία Αθηνών; Και τι είναι αυτό; Τι γίνεται εκεί μέσα; Μπορούμε να πάμε; Όχι με σπρέι να την μουτζουρώσουμε, να την επισκεφτούμε εννοώ.

Η Ακαδημία Αθηνών που λέτε, είναι πνευματικό ίδρυμα με στόχο την καλλιέργεια και την προαγωγή των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, καθώς και την επιστημονική έρευνα και μελέτη. Λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ωχ καήκαμε!). H Ακαδημία προβαίνει στην μελέτη και την έρευνα των προϊόντων και των στοιχείων της φύσης της χώρας, καθώς και την επιστημονική υποστήριξη και ενίσχυση της γεωργίας, της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.

Κοίτα λοιπόν τι συμβαίνει και δεν έχουμε πάρει χαμπάρι. Και πρέπει λέει να ξέρουμε ότι σήμερα, στην Ακαδημία Αθηνών λειτουργούν 13 Ερευνητικά κέντρα και 10 Γραφεία Ερευνών με εξειδικευμένες βιβλιοθήκες, καθώς και η κεντρική Βιβλιοθήκη «Ιωάννης Συκουτρής». Από το 2002 υπό την εποπτεία της Ακαδημίας Αθηνών λειτουργεί το Ίδρυμα Iατροβιολογικών Ερευνών. Το νεοκλασικό μέγαρο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο στεγάζει την Ακαδημία Αθηνών, χτίστηκε αρκετές δεκαετίες πριν από την ίδρυση της ίδιας της Ακαδημίας.

Δείτε την συνέχεια στο www.nikosonline.gr