ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΙΔΙΟΙ

 

Μέγας φιλόσοφος, ποιητής, μυθιστοριογράφος, δραματουργός, θεωρητικός της τέχνης και επιστήμονας. Από τα μυαλά που δεν γεννιούνται συχνά. Μεγάλη προσωπικότητα και παγκοσμίας εμβέλειας διανοούμενος. Δεν πειράζει που ήταν Γερμανός.

Άλλωστε όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου, δεν είναι όλου οι Γερμανοί ίδιοι. Ήταν ο άνθρωπος που είχε πει: “Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη.”

Το 1765 ξεκίνησε σπουδές Νομικής στην Λειψία όπως ήθελε ο πατέρας του, αλλά παράλληλα με τις σπουδές του ασχολήθηκε και με τις εικαστικές τέχνες. Στην Λειψία ήρθε σε επαφή με το έντονο ελληνικό στοιχείο της πόλης. Ως φίλος των Ελλήνων εκεί και λάτρης της Ελλάδας γενικότερα, αφιέρωσε πολλά έργα του στην Ελληνική Αρχαιότητα.
Γεννήθηκε στην Φρανκφούρτη στις 28 Αυγούστου του 1749 και πέθανε στην Βαϊμάρη, τέτοιες ημέρες, στις 22 Μαρτίου του 1832. Η οικογένεια του ήταν μια από τις πιο πλούσιες στη Φρανκφούρτη και του προσέφερε πολλές δυνατότητες μόρφωσης. Σε ηλικία 15 χρονών έγραψε τα πρώτα του ποιήματα, τα οποία στη συνέχεια κατέστρεψε, γιατί δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος...

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr