ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΚΟΥΦΥ!

 

Σα σήμερα το 1932, στις 25 Μαίου έκανε το ντεμπούτο του ο λαοφιλέστατος Γκούφυ, ο καλύτερος φίλος του Μίκυ Μάους. Μία πρώτη κουβέντα. Ένας ήρωας σε κόμικ εκφράζει την εποχή του, που σημαίνει ότι σήμερα είναι αδύνατον να σχεδιαζόταν αυτός ο ανθρωπόμορφος σκύλος, όπως τον λάνσαρε η Disney στην αμερικάνικη πιτσιρικαρία του μεσοπολέμου.

Δημιουργός του «Ντίπυ», όπως αρχικά ονομαζόταν ο χαζοχαρούμενος Γκούφυ, ο γκαφατζής, ο ατζαμής, ήταν τότε ο 25χρονος γραφίστας Άρθουρ Μπάμπιτ. Ο συγγραφέας κτίζει λογοτεχνικά τον μυθιστορηματικό του χαρακτήρα, το ίδιο και ο καρτουνίστας, ο σχεδιαστής χάρτινων ηρώων.

Donald Duck και Mickey Mouse είναι οι δύο μεγάλες μορφές των παιδικών ιστοριών του Αμερικανού Walter Disney, που ξεκίνησε από σκιτσογράφος και εξελίχθηκε σε σούπερ βιομήχανο-παραγωγό του κινηματογράφου. Παραμυθάς και δημιουργός ταινιών κινουμένων σχεδίων ο πρωτοπόρος Ουώλτ Ντίσνεϋ, αληθινός επαναστάτης στον τομέα του, είναι αυτός που σχεδίασε τον Μίκυ Μάους και τον Ντόναλντ Ντακ.

Ο Goofy που φοράει και γυαλιά ηλίου, είναι ο Νο 3 δημοφιλέστατος μετά τον Μίκυ και τον Ντόναλντ. «Βαπτίστηκε» από τη λέξη goof, που στα αγγλικά σημαίνει «λάθος». Δεν είναι, όμως, κανονική λέξη η «goof» και το κατασκεύασμα «goofy» παραπέμπει στον ανόητο, στον απερίσκεπτο.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτό το κορίτσι ήρθε από το πουθενά