ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΣ Η ΑΠΛΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ;

 

Έχει απασχολήσει πολύ κόσμο και κυρίως τους γνώστες και τους ερευνητές. Άλλοι τον θεωρούν «μέγα» και άλλοι λένε ότι είναι «υπερεκτιμημένος». Άλλοι τον λένε «ιδιοφυΐα» και άλλοι «κομπλεξικό», άλλοι λένε ότι ήταν «κατακτητής» και άλλοι «στυγνός ιμπεριαλιστής»..

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι κατακτήσεις του αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της Ελληνιστικής εποχής των βασιλείων των Διαδόχων και επιγόνων του. ΟΑλέξανδρος Γ΄ ο Μακεδών (356 π.Χ- 323 π.Χ), ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας και αρχηγός της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής Αυτοκρατορίας. Στην διάρκεια της ζωής του στέφτηκε επίσης Φαραώ της Αιγύπτου και Βασιλιάς της Ασίας και της βορειοδυτικής Ινδίας. Τίτλοι βεβαίως που τους σκέφτηκε ο ίδιος και οι άνθρωποι του. Δεν χρειαζόταν να εγκρίνει κανείς οτιδήποτε. Μόνος του αποφάσιζε και διέταζε.

Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας τον Ιούλιο του 356 π.Χ με μητέρα την Ολυμπιάδα, πριγκίπισσα της Ηπείρου και πατέρα τον βασιλιά Φίλιππο, αν και πολλοί λένε ότι δεν ήταν δικό του παιδί. Επειδή η Ολυμπιάδα δυσκολεύτηκε να μείνει έγκυος, πήγε στην Σαμοθράκη για να «ευλογηθεί» από τα μυστήρια των Καβήρων, εκεί λέει πήρε μέρος σε παγανιστικές τελετές και όργια και έτσι έμεινε έγκυος...

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr