ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΜΠΗΤΛΟΜΑΝΙΑ

 

Ο γνωστός κινηματογραφιστής Ρον Χάουαρντ έφτιαξε το ντοκυμανταίρ The Beatles: Eight Days a Week. Ανυπομονώ να το δω. Και θα έχω την ευκαιρία στις «Νύχτες Πρεμιέρας», δηλαδή το ελληνικό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, 21ο φέτος, που θα ξεκινήσει τις προβολές του στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι Μπητλς διαλύθηκαν πριν από 46 χρόνια, αλλά δεν πέθαναν. Ποτέ. Είναι ολοζώντανοι. Φρέσκοι. Η μουσική τους είναι... αχόρταγη για τους ποιοτικούς «μπητλομανείς», αν είναι σωστό να τους χαρακτηρίσω έτσι. Βγάζω στην άκρη τη μυθική και κοριτσίστικη μπητλομανία, η οποία αποτελεί το κύριο θέμα της δουλειάς του σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ.

Της τρελής γινόταν, ιδιαίτερα από το κοριτσομάνι, όπου εμφανιζόντουσαν οι Beatles. Έχει μείνει στην Ιστορία η κουβέντα «Καλύτερη αστυνομία είναι εκείνη που καταφέρνει να κρατήσει όσο γίνεται πιο μακρυά τους τέσσερις μακρυμάλληδες μουσικούς από τους θαυμαστές τους».

Πακέτο με το ντοκυμανταίρ για τους αθάνατους Μπητλς θα προβληθούν αποσπάσματα από την πρώτη συναυλία συγκροτήματος που δόθηκε στην Ιστορία, σε γήπεδο. Συνέβη το 1965 από τους Beatles στο Shea Stadium, ενώπιον 55.000 θεατών. Το Eight Days a Week θα προβληθεί επίσημα για πρώτη φορά στην πλατεία Λέστερ του Λονδίνου.

Διαβάστε ακόμα:

Λες και ζωντάνεψε μια Καρυάτιδα