Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΩΝ

 

Η θρυλική ταινία Όσα Παίρνει ο Άνεμος (Gone with the Wind) είναι κινηματογραφικό έργο του 1939, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Margaret Mitchell του 1936 και σκηνοθετημένο από τον Viktor Fleming. Η επική αυτή ταινία είχε πρωταγωνιστές την Vivien Leigh, τον Clark Gable, τον Lesley Howard και την Olivia De Havilland και αποτελεί τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών.

Διηγείται την ιστορία του Αμερικανικού Εμφυλίου και τα επακόλουθά του, ιδωμένα από την πλευρά των λευκών Νοτίων. Η ταινία βραβεύτηκε με 10 βραβεία Όσκαρ, ένα ρεκόρ που διατήρησε για είκοσι χρόνια . Το 1998 κατατάχθηκε τέταρτη στη λίστα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου με τις 100 καλύτερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών.

1861 Αμερικανικός Νότος, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, παραμονές του εμφυλίου πολέμου, η Scarlet O’ Hara (Vivien Leigh) μια κακομαθημένη καλλονή του νότου, είναι καλεσμένη στο γεύμα που διοργανώνει η οικογένεια του Άσλεϊ Γουίλκς (Lesley Howard), του άνδρα με τον οποίο είναι ερωτευμένη αλλά που δεν του το έχει πει ποτέ και τώρα που ξέρει ότι ο Άσλεϊ πρόκειται να παντρευτεί την Μέλανι (Olivia De Havilland). Κατά την διάρκεια του γεύματος καταφέρνει να εξομολογηθεί τον έρωτά της στον Άσλεϊ, αλλά εκείνος την απορρίπτει υποστηρίζοντας ότι οι δυο τους είναι πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες και ότι γάμος μεταξύ τους πρόκειται να επιφέρει μόνο δυστυχία. Τη συζήτηση μεταξύ του Άσλεϊ και της Σκάρλετ, κρυφακούει ένας μυστηριώδης επισκέπτης, ο Rhett Butler (Clark Gable) από την Ατλάντα, ο οποίος εμφανίζεται και εξοργίζει την οξύθυμη Σκάρλετ με την αδιακρισία του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr