ΠΟΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ; ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΗΑΣ!

 

Η Ρεάλ απέδειξε ότι είναι ομάδα για τον τελικό. Ότι έχει μια διαφορά από την αντίπαλό της. Ότι η η βασίλισσα άξιζε εκείνη να σηκώσει την 12η κούπα της στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Και η Γιουβέντους απέδειξε τη συνέπεια της. Ότι είναι ομάδα μέχρι τον τελικό, όχι και για τον τελικό του τσάμπιονς ληγκ. Βαρύ το 4 - 1,αλλά ταιριαστό στην εικόνα του παιχνιδιού. που ικανοποίησε με το παραπάνω εκατομμύρια τηλεθεατών. Έστω κι αν ανάμεσα στις δύο αμάδες υπήρχε διαφορά κλάσεως.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, νικητής ήταν το ποδόσφαιρο. Ο βασιληάς όχι απλά η βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης. Κέρδισε το ποδόσφαιρο που είναι κάτι περισσότερο από τον εξουσιαστή, τον αυτοκράτορα κάθε σώου. Στον αιώνα μας μία κορυφαία παράσταση ποδοσφαιρική υπερέχει σε θεαματικότητα από κάθε άλλο σώου, αθλητικό, καλλιτεχνικό, διασκεδαστικό.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να κερδίζει το ποδόσφαιρο. Ο μαγνητισμός ενός παιχνιδιού είναι αξεπέραστος. Η Ρεάλ κέρδιζε 3 - 1, ο χρόνος λιγόστευε για την Γιουβέντους, την ανήμπορη και απελπισμένη, κι όμως ο τελικός στο Κάρντιφ δεν σταμάτησε να αιχμαλωτίζει την παγκόσμια προσοχή.

Διαβάστε ακόμα:

ZINEDINE ZIDANE ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΙΣ