Οταν οι Beatles ηρθαν στην Ελλαδα

 

Στην μαγική δεκαετία του '60 ήταν αρκετοί οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα του ροκ που είχαν πάρε-δώσε με την χώρα μας. Ήταν η Ελλάδα που έλαμπε στο εξωτερικό και τους έκανε όλους να κάνουν έστω ένα πέρασμα. Όπου και να πήγαινες έβρισκες έναν παγκοσμίου φήμης σταρ. Έτσι, λοιπόν, ανάμεσα σε τόσους καλλιτέχνες που αποζητούσαν ήλιο, θάλασσα και ανεμελιά, οι Beatles ήρθαν και αυτοί στην Ελλάδα – και μάλιστα με προοπτική να μείνουν! Ήθελαν να αγοράσουν ένα νησί.

Ήταν Ιούλιος του 1967, 50 χρόνια πριν, η Ελλάδα εδώ και τρεις μήνες βρισκόταν ήδη σε στρατιωτικό καθεστώς (χούντα) και οι Beatles είχαν τη σκέψη να κάνουν Ι.Χ. ένα νησί, στο οποίο θα μπορούν να πηγαίνουν με τις οικογένειές τους όποτε θέλουν. Ένα νησί στο οποίο να δημιουργήσουν ίσως το στούντιο των ονείρων τους, να δουλεύουν απερίσπαστοι.

Έτσι ήρθαν στην Ελλάδα. Ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 1966, είχαν ξανάρθει εντελώς ιγκόγνιτο και είχαν δει, ανοιχτά της Ερέτριας, ένα πολύ μικρό νησάκι με ξωκλήσι. Ήταν η Αγία Τριάδα με μοναδική κάτοικο μία ζωγράφο. Αμέσως τους έκανε εντύπωση και ζήτησαν να το επισκεφτούν.

Το νησί ήταν πευκόφυτο και η απόσταση από την Ερέτρια ήταν τόσο μικρή όπου μπορούσες να πας ακόμα και κολυμπώντας. Από τη μια στιγμή στην άλλη τα τέσσερα σκαθάρια το ερωτεύτηκαν και θέλησαν να το αγοράσουν. Δεν έγινε όμως. Το 1967 με τον φίλο τους…

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr