ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΗΘΟΠΟΙΟΣ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

 

Ομορφόπαιδο από τα λίγα ήταν στα πιο τρυφερά χρόνια του ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο παίδαρος. Ο λεβέντης. Δεν είχε να ζηλέψει η κορμοστασιά του και το κουκλίστικο πρόσωπο του από τους γόηδες του σινεμά. Ήθελε να γίνει ηθοποιός, μάλιστα του άρεσε ο ρόλος του φτωχόπαιδου, του κυνηγημένου κοινωνικά, του τίμιου βιοπαλαιστή, που δεν τον ήθελε γαμπρό ο πλούσιος πατέρας της γκόμενας.

Δεν ασχολήθηκε ο Σάββας με το κινηματογράφο, διότι δεν το επέτρεψαν οι γονείς του. «Να κυττάς το μέλλον σου, το πανεπιστήμιο, όχι και ποδόσφαιρο στο Ολυμπιακό και σινεμά, να φας το ψωμί του Νίκου Ξανθόπουλου...»

Με το καλημέρα του πρωταθλήματος ο Σάββας Θεοδωρίδης ξανακτύπησε. Δεν έχει πεθάνει μέσα του το απωθημένο ότι δεν έγινε Νίκος Ξανθόπουλος. Είναι στην ένατη δεκαετία της ζωής του και δεν εγκαταλείπει την κλάψα. Το παράπονο. Την καταγγελία. «Βρώμικο το πρωτάθλημα» λέει ο αντιπρόεδρος του Μαρινάκη, μετά το 4-1 επί της Λάρισας.

Φοβερά πράγματα. Ελληνικά πράγματα. Από τότε που τερμάτισε η προηγούμενη αιρετή διοίκηση, εκείνη του Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ , το πρωτάθλημα παίζεται βρώμικα σε βάρος του Ολυμπιακού. Θύμα και ο μόνιμος πρωταθλητής Ολυμπιακός!

Βρώμικο το ποδόσφαιρο για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ όσο ήταν ο Γκιρτζίκης. Είχαν δίκαιο; Σημασία έχει ότι είτε είναι, είτε δεν είναι καθαρό το προτάθλημα, η κασέτα θα ακούγεται πάντα, γιατί στην Ελλάδα δεν παιθαίνει ο φουκαραδισμός. Ποτέ.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΜΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙΕΡΕΣ