ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ...

 

Αυτό είμαστε οι Έλληνες. Έχουμε έναν άνθρωπο με τόσο ταλέντο, με τόσο μεγάλο όγκο δουλειάς, με βραβείο Oscar και στην Wikipedia βρίσκεις γι’ αυτόν 5 αράδες. Διαβάστε:

WIKIPEDIA: Ο Βασίλης Φωτόπουλος (1934 - 14 Ιανουαρίου 2007) ήταν Έλληνας ζωγράφος, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνογράφος. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1934 και σπούδασε ζωγραφική σε νεαρή ηλικία υπό τον Βαγγέλη Δράκο. Στην καλλιτεχνική σκηνή πρωτοεμφανίστηκε ως σκηνογράφος στο θεατρικό έργο «Υπηρέτρια», στην Αθήνα. Εργάστηκε επίσης στο Εθνικό Ελληνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Ελεύθερο Θέατρο. Το 1964 κέρδισε Όσκαρ καλλιτεχνικής διεύθυνσης για την δουλειά του στην ταινία Ζορμπάς ο Έλληνας. Το 1966 συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα στην ταινία You're a Big Boy Now. Πέθανε στην Αθήνα, στις 14 Ιανουαρίου του 2007.

Αυτα λοιπόν γράφει η Wikipedia. Δεν βρέθηκε κανείς να δώσει στοιχεία και φωτογραφίες για να εμπλουτιστεί το άρθρο. Ούτε το Υπουργείο Πολιτισμού δεν ενδιαφέρθηκε. Δεν υπάρχει πουθενά φωτογραφία του με το Oscar. Ν τ ρ ο π ή.

Έλεος πια μ΄ αυτήν την χώρα που «τρώει» τα παιδιά της. Μήπως επειδή ο Βασίλης Φωτόπουλος δεν ανήκε σε κλίκες; Μήπως γιατί παράτησε τους πάντες και τα πάντα και ζούσε στο κτήμα του στην Παιανία; Μήπως γιατί ήταν gay; Μήπως γιατί δεν είχε «γλύψει» κανέναν πολιτικό στην ζωή του;

Διαβάστε επίσης ποια είναι τα τρία πασίγνωστα αγόρια που έπαιξαν ρόλο στην ζωή του Βασίλη Φωτόπουλου…

Περισσότερα στο nikosonline.gr