Ελληνικο συγκροτημα το φαινομενο

 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Μάθετε όλη την ιστορία των Παιδιών της Αφροδίτης (Ντέμης Ρούσσος, Βαγγέλης κ.α.). Κατάφεραν με 3 άλμπουμ και 10-12 singles να αναστατώσουν όλη την Ευρώπη. Ήταν το συγκρότημα που άλλαξε τα πάντα στην pop μουσική της Ευρώπης στα τέλη της δεκαετίας του ΄60. Κι΄ όμως οι Aphrodite's Child δεν ήταν καθόλου pop.

Μάλιστα κυρίες και κύριοι, σήμερα θα σας μιλήσω για Τα παιδιά της Αφροδίτης, τους πασίγνωστους Aphrodite's Child, τους Έλληνες χίπηδες, τους ταλαντούχους μουσικούς, τα παράξενα και ιδιαίτερα παιδιά που ανακάτεψαν την pop μουσική με την rock, την κλασσική, την ethnic την Jazz και την soul.

Οι Aphrodite's Child (συντομογραφία AC) ήταν το ελληνικό συγκρότημα της προοδευτικής pop-rock μουσικής που ξεκίνησε το 1967 από τους Βαγγέλη Παπαθανασίου (πλήκτρα), Ντέμη Ρούσσο (μπάσο κιθάρα και φωνητικά), Λουκά Σιδερά (ντράμς και φωνητικά), και Αργύρη "Silver" Κουλούρη (κιθάρα). Ο Βαγγέλης και ο Ντέμης είχαν ήδη επιτυχία στην Ελλάδα παίζοντας στους Forminx και στους Idols αντίστοιχα. Και επειδή το γκρουπ στήθηκε επί χούντας και το κλίμα δεν τους σήκωνε, τα μάζεψαν και έφυγαν με προορισμό το Λονδίνο.

Ο Βαγγέλης είχε την ιδέα να πάνε μόνιμα στο Λονδίνο, γιατί θεώρησε πως το περιβάλλον εκεί θα ήταν πιο κατάλληλο γι’ αυτό που ακτιβώς ήθελαν να κάνουν. Ο Αργύρης Κουλούρης έμεινε στην Ελλάδα να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, οι υπόλοιποι ξεκίνησαν και, καθ' οδόν για το Λονδίνο έκαναν στάση στο Παρίσι.

Κόλλησαν στο Παρίσι γιατί ανακάλυψαν από την μια ότι δεν είχαν τις κατάλληλες άδειες εργασίας και απ' την άλλη λόγω των τις εκδηλώσεων του Μάη του 1968, γίνονταν απανωτές απεργίες. Δεν απογοητεύτηκαν και άρχισαν το τρέξιμο στις εταιρίες…

Διαβάστε όλο το άρθρο εsto nikosonline.gr