ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ Ο ΤΖΑΚ;

 

Στο πρώτο του ταξίδι το υπερωκεάνειο «Τιτανικός» θα συγκρουστεί με παγόβουνο και θα βυθιστεί. Συνέβη στις 14 Απριλίου το 1912, για να αποδειχθεί, μια φορά ακόμα, ότι ακόμα και το πιο ολοκληρωμένο και ασφαλές κατασκεύασμα του ανθρώπου, κάποιες φορές ηττάται συντριπτικά από τη δύναμη της φύσης.

Πριν από 20 χρόνια, σα σήμερα στις 19 Δεκεμβρίου το 1997, προβλήθηκε για πρώτη φορά η ταινία Τιτανικός, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζαίημς Κάμερον, και χομπύστα μελετητή ναυαγίων. Το κόστος παραγωγής έφθασε τα 200 εκ. δολάρια, από τα οποία τα 150 (!) δαπανήθηκαν για να φτιαχτεί ομοίωμα του «Τιτανικού». Ακριβές αντίγραφο του αληθινού παποριού. Μέχρι λεπτομέρειας οι αναπαραστάσεις σε σερβίτσια, στα πλακάκια του δαπέδου, ό,τι υπήρχε στον «Τιτανικό».

Πρωταγωνιστεί στην ερωτική ιστορία της ταινίας το ζευγάρι Λεονάρντο ντι Κάπριο και Καίητ Ουίνσλετ. Ο Τζακ του έργου και η Ρόουζ. Μόνον πορεία ναυαγίου και καταστροφής δεν είχε το φιλμ. Εισπράξεις 600 εκ. δολάρια και συγκομιδή 11 Όσκαρ, ενώ είχε προταθεί για 14 βραβεία της ακαδημίας του κινηματογράφου.

Η Ρόουζ σώζεται, όχι τελικά και ο Τζακ. Κακό τέλος! Όχι αποδεκτό!!! Κάποιοι το πήραν πολύ στραβά, που ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης πνίγει τον Τζακ. Και υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να γλυτώσει και ο Τζακ διότι και γι’ αυτόν υπήρχε χώρος στο κομμάτι ξύλου. Οι τύποι προχώρησαν σε προσομοίωση της τραγικής σκηνής και συμπέραναν ότι και ο Τζακ ήταν δυνατόν να επιπλεύσει πάνω στην πόρτα και σωθεί, όπως η αγαπημένη του Ρόουζ.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΕΘΑΝΤΟ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ