ΤΟ ΠΕΜΤΑΓΩΝΟ ΚΑΛΕΙ... UFO

 

Παραφράζοντας τον τίτλο της περίφημης ταινίας του Κιούμπρικ, «Πεντάγωνο καλεί... Μόσχα» με τον αθάνατο Πίτερ Σέλερς στον ρόλο του πιλότου με τις πυρηνικές βόμβες, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας φαίνεται πως υπέκυψε στην φημολογία των καιρών.

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, επικαλούμενοι το BBC και τη Guardian, το Πεντάγωνο ερευνούσε την πιθανή ύπαρξη UFO μέσω ενός μυστικού προγράμματος ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο λίγοι αξιωματούχοι είναι ενήμεροι για το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2007 και φέρεται να ολοκληρώθηκε το 2012. Η χρηματοδότηση του προγράμματος, ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν κρυμμένη στους προϋπολογισμούς των αμυντικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα New York Times γράφει ότι έγγραφα που αφορούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα μιλούν για περίεργα αεροσκάφη που πετούν με μεγάλη ταχύτητα ή αιωρούνται και για ιπτάμενα αντικείμενα.

Ωστόσο οι επιστήμονες διατηρούν επιφυλάξεις και επισημαίνουν ότι τα ανεξήγητα συμβάντα δεν αποτελούν απαραίτητα απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινης ζωής...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr