ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΟΣ, MUST ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΣΒΙΕΣ

 

Στα 16 της χρόνια παράτησε το σχολείο κι έγινε μοντέλο. Στα 20 παντρεύτηκε έναν σκηνοθέτη του σινεμά με τον οποίον έζησε 50 χρόνια. Στα 44 της ερωτεύθηκε έναν 28χρονο ηθοποιό τον οποίο επίσης παντρεύτηκε στα 52 της χωρίς ποτέ να τον εγκαταλείψει, ενώ δεν χώρισε ποτέ από τον πρώτο της σύζυγο.

Γνώρισε τον διάσημο Αμερικάνο συγγραφέα Χένρυ Μύλερ, στα 29 της και για 20 χρόνια ήταν εραστές, το πιο εμβληματικό ζευγάρι της λογοτεχνίας. Ο έρωτας, όμως, ο πιο δυνατός ήταν με την γυναίκα του Χένρυ Μύλερ.

Οι λεσβίες όπου γης πριν από 40 χρόνια πήραν το μήνυμα από τις οργανωμένες, τις στρατευμένες της διεθνούς λεσβιακής κοινότητας να διαβάσουν τα Ημερολόγια της Αναϊς Νίν, το βιβλίο που κυκλοφόρησε μετά το θάνατο της και την έκανε παγκόσμια γνωστή. Να, τι γράφει η Αναίς Νιν για την πρώτη της συνάντηση με τον Χένρυ Μύλερ στα «Ημερολόγιά» της:

«Βγήκε από το αυτοκίνητο και πλησίαζε προς την πόρτα του εστιατορίου, όπου εγώ στεκόμουν..., είδα τον άνδρα. Μέσα στα γραπτά του είναι εκθαμβωτικός, αρρενωπός, ζωώδης, μεγαλοπρεπής. Είναι σαν εμένα, σκέφθηκα. Ο Χένρυ έχει φαντασία, μια ζωώδη αίσθηση της ζωής. Μεθούσε από τη ζωή. Η εποχή μας χρειάζεται βία, κι αυτός είναι η βία...».

Να, πως περιγράφει η Αναίς Νιν την πρώτη της συνάντηση με την σύζυγό του Χένρυ Μύλερ, την Τζούν Μάσφηλντ: «Εντυπωσιακό λευκό πρόσωπο, μάτια γεμάτο φλόγες. Σαν ήρθε προς το μέρος μου, από το μισοσκόταδο του κήπου στο φως της πόρτας είδα την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου. Το κάλλος της μου έκοψε την ανάσα. Την έβλεπα και ένοιωθα ότι θα μπορούσα να αποτολμήσω οποιαδήποτε τρέλα για χάρη της, να κάνω ό,τι μου ζητήσει. Ο Χένρυ εξαχνώθηκε, εκείνη ήταν πια το χρώμα και η λάμψη και το άγνωστο...».
Η Αναίς Νιν γεννήθηκε 21 Φεβρουαρίου το 1903, αίμα Κούβας, από πατέρα πιανίστα και μητέρα τραγουδίστρια, κι όταν χώρισαν οι γονείς της βρέθηκε στη Βαρκελώνη πιτσιρίκα και αργότερα στη Νέα Υόρκη. Παντρεύτηκε το 1923 στο Παρίσι, εκεί όπου μετά από 9 χρόνια γνώρισε τον Αμερικανό συγγραφέα Χένρυ Μύλερ. Θεωρείται, αυτή η ποιοτική συγγραφέας, η πρώτη στην Ιστορία γυναίκα πορνογράφος. Πανηδονίστρια, τα γνώρισε όλα, με άνδρες και γυναίκες η Αναίς Νιν δεν είχε κανένα δισταγμό όσα έκανε στην προσωπική της ζωή να τα γράψει και στις ερωτικές σεξουαλικές ιστορίες που υπέγραφε. Πέθανε σα σήμερα 14 Ιανουαρίου, το 1977.

Ένα, τα ναρκωτικά, δύο, το πάθος της Αναίς για τα ψέματα, τρία, η ομοφυλοφιλία της, τέσσερα, οι ατέλειωτες σεξουαλικές της σχέσεις ήταν υλικό συγγραφικό(!) για τον Χένρυ Μύλερ. Ασφαλώς και τα γνώριζε όλα για την Αναίς, την ερωμένη και συνάδελφό του. Όπως γνώριζε ο Μύλερ ότι η σύζυγος του Τζουν είχε ερωμένη, την Τζιν, άλλωστε αυτή συζούσε μαζί τους, μεχρι να μπει στη ζωή τους η Αναίς.

Δεν είπαμε ακόμα τίποτα για την τριπλέτα Αναίς, Χένρυ και Τζούν. Θα ήταν η παράλειψη αν δεν διαβάσετε τη συνέχεια, εντός της ημέρας, βέβαια.

Διαβάστε ακόμα:

Ε, ΡΕ, ΠΑΛΑΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...