ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ

 

Σήμερα είναι του αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, του μεγαλομάρτυρος. Είχε μαρτυρήσει μεγάλως, γι' αυτό τον λένε μεγαλομάρτυρα. Σήμερα 8 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα του στο ημερολόγιο της πίστεως, που το έχει καπαρώσει όλο το χρόνο η θρησκεία. Κάθε μέρα το παπαδαριό τιμάει κάποιον Μαλαχία, έναν Ονήσιμο,μια Τατιανή, Παρθενόπη, Πελαγία, άτομα που υπήρξαν καλοί χριστιανοί. Όχι όσοι υπήρξαν καλοί βουδιστές ή μουσουλμάνοι. Ο καθένας στο μαγαζί του.

Στα πρώτα χρόνια του 3ου αιώνα ο βασιλιάς είχε ακούσει ότι ο Θόδωρος, ένα ομορφάντρας, ήταν ικανός στρατιωτικός και ζήτησε να τον συναντήσει. Δωδεκαθεϊστής ο ηγεμόνας αλλά δεν είχε πρόβλημα να αποδεχθεί τον χριστιανό Θόδωρο, ο οποίος αποδείχθηκε ένας  τραμπούκος του κερατά. Ζήτησε από τον βασιληά τα αγαλματίδια των θεών της προηγούμενης του χριστιανισμού θρησκείας, να τα πάρει σπίτι του, για να προσευχηθεί. Και ψεύτης από πάνω ο δικός σου. Τι έκανε;

Έσπασε τα αγάλματα των θεών του Ολύμπου ο Θόδωρος και χωρίς δίκαννο . Η απόλυτη ιεροσυλία. Κανένας σεβασμός στα θρησκευτικά πιστεύω του άλλουνου. Αντί, λοιπόν, να τον καταραστούν, τον αγιοποίησαν οι δικοί σου.

Ρωτάω.Το ίδιο θα έκανε σήμερα ο πατριάρχης, ο πάπας της Ρώμης, αν ένας χριστιανός κατουρούσε σε τζαμί, έσπαγε την εικόνα του Μωάμεθ; Θα τον έστελναν στον Παράδεισο;

Ο εν λόγω Θόδωρος Στρατηλάτης αν έκανε σήμερα τους χουλιγκανισμούς του, χάρη των οποίων αγιοποιήθηκε, θα τον παίρνανε με τις πέτρες. Η ίδια η χριστιανική Εκκλησία θα τον καταδίκαζε.