ΕΚΑΝΕ ΠΙΑΤΣΑ, ΨΩΝΙΣΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ

 

Είναι διάσημοι. Είναι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, λογοτέχνες, οι επώνυμοι. Επειδή είναι και ομοφυλόφιλοι παθιασμένοι ρισκάρουν, μάλιστα κατά σύστημα, ακόμα και κάθε μέρα να βγουν στο πεζοδρόμιο. Να ψωνιστούν με άγνωστο και κάποιους να τους βρουν άγρια δολοφονημένους στο σπίτι τους, στο δωμάτιο ξενοδοχείου. Συνήθως εκείνους που εκτίθενται, που φθάνουν στα άκρα με τον εραστή της αρπακτής.

Όπως άγνωστος παραμένει από το 1998 ο δολοφόνος του δικού μας Κώστα Ταχτσή, που συχνά έβγαινε τα βράδια να συναντήσει το ομοφυλοφιλικό σεξ, έτσι δεν έμαθαν ποτέ ποιος σκότωσε τον μεγαλύτερο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα, τον Τενεσύ Ουίλιαμς. Αυτός είναι στην κορυφή, μετά ο Άρθουρ Μύλερ.

Όταν νύχτωνε ο άνθρωπος δεν κρατιόταν, αμολιότανε στους έρημους και πονηρούς δρόμους για να ζευγαρώσει. Έκανε κανονικά πιάτσα αυτός που τα έργα του παίζονταν σ' όλο τον κόσμο και η δραματουργία του αποτελεί αντικείμενο μελέτης, όχι μόνο από καθαρά θεατρικής πλευράς.

Γεννήθηκε το 1911 και το 1983 σα σήμερα 25 Φεβρουαρίου, τον βρήκαν νεκρό, μ' ένα φελλό στο στόμα, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που νοίκιαζε . Θάνατος τραγικός, όπως τραγικά και ψυχοβαρεμένα είναι όλα τα έργα, αυτού του ''καταραμένου'' ποιητή, στα οποία κυριαρχούν γυναικεία πρόσωπα.

Γυάλινος Κόσμος, Καλοκαίρι και Καταχνιά, Η Ρωμαϊκή Άνοιξη της κυρίας Στόουν, Τριαντάφυλλο στο Στήθος, Ξαφνικά Πέρυσι το Καλοκαίρι, Το Γλυκό Πουλί της Νιότης, Η Νύχτα της Ιγκουάνα, Λεωφορείον ο Πόθος, μερικά από τα πιο γνωστά έργα του. Σχεδόν όλα τα σουξέ του Τενεσύ Ουϊλιαμς τα ανέβασε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ