ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

 

Σήμερα ο αποδυτηριάκιας κάνει την παγκόσμια ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί τη Θεωρία της Ασχετικότητος. Ήρθε η στιγμή να αποκαλυφθεί μία βαρυσήμαντη επιστημονική αλήθεια, την οποία ουδείς στους αιώνες είχε επισημάνει. Είμαι σίγουρος ότι λίαν συντόμως η θεωρία του αποδυτηριάκια θα επιβεβαιωθεί, έστω μετά θάνατον, και θα μου απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ.

Ο μεγαλοφυής Γερμανοεβραίος Άλμπερτ Αϊνστάιν ολοκλήρωσε τη θεωρία της Σχετικότητας το 1905, την ειδική θεωρία, και το 1915 την γενική θεωρία, όπου ανέτρεψε ό,τι υποστήριζαν μέχρι τότε όλοι οι επιστήμονες από την εποχή του Νεύτωνα. Πριν αναφερθώ στη θεωρία της Ασχετικότητος του αποδυτηριάκια, δύο λόγια για την περίφημη θεωρία της σχετικότητος του συνάδελφου και ερωτύλου Αϊνστάιν. Και την εξίσωση E=mc2 E, η ενέργεια πού προέρχεται από ένα σώμα. Μ, η μάζα του σώματος όπως εκφράζεται σε κιλά. Και C, η ταχύτητα του φωτός. Σύμφωνα μ' αυτό τον μαθηματικό τύπο ένα σώμα σε κατάσταση αδράνειας περιέχει ενέργεια σε μορφή μάζας, άρα κόντρα μ’ όσα δεχόταν ο Ισαάκ Νεύτων, ότι στερείται ενέργεια ένα σώμα σε αδράνεια.
Μην πούμε περισσότερα για τη γενική θεωρία της Σχετικότητος και την έννοια του χωροχρόνου. Όποιος ενδιαφέρεται ας απευθυνθεί σε σχετικά κιτάπια.

«Σε σκέπτομαι και χάνω το μυαλό μου. Υποφέρω επειδή δεν μου επιτρέπεται να σ’ ερωτευθώ… Βλέπω την σύζυγό μου ως μία υπάλληλο μου πού δεν μπορώ να την απολύσω…». Αυτά έγραφε στην ξαδέλφη του Έλσα ο καψούρης Αϊστάιν, ένας άντρας με πλούσια σεξουαλική ζωή. Οι γυναίκες τον κυνηγούσαν κι αυτός ερωτευόταν συχνά, την μία μετά την άλλη.
Φοβερά πράγματα. Κι όλες οι ερωμένες δικαιολογούσαν τις απιστίες του Αλβέρτου. Και η πρώτη γυναίκα με την οποία έκανε δύο γιους, και η Έλσα πού την παντρεύτηκε τελικά. Ο άνθρωπος, σούπερ φίρμα, είχε αναθεωρήσει την έννοια του χρόνου και του χώρου. Και μαζί τον τρόπο πού μία γυναίκα όφειλε να αποδέχεται τις αταξίες του συντρόφου της.

Ποια η Θεωρία της Ασχετικότητος του αποδυτηριακια; Ένας μέγιστος επιστήμων, όπως ο Αϊνστάιν, Νόμπελ Φυσικής 1921, συμπεριφέρεται έτσι ή αλλοιώς με τις γυναίκες κι αυτό μας είναι αδιάφορο. Άσχετο. Αν είναι σεξομανής ή ανέραστος. Να τρελαίνεται για αιδοίο, όπως και να παραμένει ψυχρός, εντελώς. Από τα 26 του χρόνια ο Αϊστάιν άλλαξε τον τρόπο πώς εξηγούμε τον φυσικό κόσμο, όχι επειδή ήταν... πουτανιάρης. Ούτε αν ήταν μισογύνης θα ντοπαριζόταν το πάθος του για την επιστημονική έρευνα. Είπαμε. Άσχετο αυτό. Εδράζεται αυτό στη Θεωρία της Ασχετικότητος του αποδυτηριάκια. Μέγας γίνεται σε κάθε τομέα ο ταλαντούχος, άσχετο αν είναι περήφανος ή δουλοπρεπής, ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος, αξιόπιστος ή τρακαδόρος, αξιοπρεπής ή γελοίος, εχέμυθος ή ρουφιάνος

Πέθανε το 1955, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος είχε γεννηθεί σα σήμερα 14 Μαρτίου το 1879, κάπου λίγο έξω από τη Στουτγκάρδη, και είχε αποτύχει στις εισαγωγικές εξετάσεις στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης. Τον είπαν «κομουνιστή». Ανοησίες. Επειδή μία από τις γυναίκες πού είχε ρίξει στο κρεβάτι του ήταν Ρωσίδα αριστοκράτισσα. Τι σωστό είναι να τον χαρακτηρίσεις ακτιβιστή. Ειρηνιστή. Ουμανιστή. Είχε πει για τον Μαχάτμα Γκάντι: «Οι άνθρωποι δύσκολα θα πιστέψουν ότι υπήρξε τέτοιο άτομο. Αυτός έδειξε το δρόμο πού οφείλουμε να ακολουθήσουμε».

Διαβάστε ακόμα:

ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ..., ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ