Ο ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

 

Συνέβη για πρώτη φορά. Που σημαίνει ότι και το άσχημο, το καταδικαστέο θα έχει συνέχεια. Αυτό που δεν έχει ξαναγίνει και το διέπραξε ο αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, θα επαναληφθεί. Από τον ίδιον ή κάποιον άλλον ιεράρχη.

Αξιοσημείωτο. Και συνέβη για πρώτη φορά η αντιθρησκευτική επίδειξη εκκλησιαστικής ηθικής και δεν επικρίθηκε! Απεναντίας, σχολιάστηκε με λόγια καλά.

Κυριακή του Πάσχα, προχθές, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Ελλάδος, όχι Τρικάλων και Ελλάδος, όχι Πρέβεζας και Ελλάδος, διέκοψε νταηλίκι τη θεία ψαλμωδία, άρπαξε το μικρόφωνο και άρχισε να τραγουδάει τον Εθνικό Ύμνο. Δηλαδή;

Ο Θεός δεν είναι αιώνιος. Ούτε για όλη τη γη. Για το σύμπαν ολόκληρο. Ο Θεός είναι για τον περιούσιο λαό της Ελλάδος. Όπως ο Γιαχβέ για τους Εβραίους. Για πάρτη μας. Ολυμπιακος και το Αιγάλεω να κερδίζουν κι όλοι οι άλλοι να πάνε να...

Το κλείνω. Τον Εθνικό Ύμνο για να σηκωθεί όρθιο το πατριωτικό πνεύμα να το τραγουδάει ο πρωθυπουργός. Ο αρχηγός Στρατού. Οι αρχηγοί των κομμάτων. Οι πρόεδροι των ΠΑΕ. Οι ακαδημαϊκοί. Οι τραπεζικοί. Οι πρόεδροι των εκπαιδευτικών, των διανοούμενων, των ιατρικών συλλόγων. Οι όποιοι. Όχι ο παπάς που εκπροσωπεί τη μαυρίλα του ράσου, και βέβαια τον Θεό. Ο οποίος απέτυχε γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να πολεμούν και παρ' ό,τι πιστεύουν στον ίδιο Θεό είναι πάντα χωρισμένοι.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ…