ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ… ΔΙΑΔΟΧΟΣ

 

Γεννήθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Βαπτίστηκε στο δωμάτιο Μουσικής των ανάκτορων με νερό που έφεραν από τον Ιορδάνη ποταμό. Η μητέρα του έγινε βασίλισσα της Αγγλίας όταν αυτός ήταν 3 χρονών. Από τότε, το 1951 είναι ο κληρονομικός διάδοχος του θρόνου. Και παραμένει, διάδοχος εδώ και 67 χρόνια. Ο απόλυτος τίποτας.

Αυτό ακριβώς είναι ο πρίγκηπας Κάρολος. Ο τίποτας. Ο παγκόσμιος τίποτας. Κι όμως, επισκέπτεται σήμερα στην Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και θα του κάνει το τραπέζι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Παυλόπουλος.

Αυτή είναι η ζωή. Ένα κράτος, οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού κράτους αντιμετωπίζουν ως κάποιον τον μίστερ τίποτα, τον ανύπαρκτο Charles Philip Arthur George. Και επειδή είναι ο ορισμός του τίποτα, γι’ αυτό κουβαλάει ένα κάρο τίτλους, πρίγκηψ της Ουαλλίας, κόμης του Τσέστερ κ.α. Ένα σωρό. Και από παράσημα στο πέτο όσα θες.

Τρείς ημέρες στην Ελλάδα ακριβοπληρωμένες παραστάσεις σ’ ένα τζάμπα θέατρο επαφών και συζητήσεων. Η Ελλάδα δεν περιμένει τίποτα από τον 70χρονο σύζυγο της 69χρονης γιαγιάς Καμίλα Πάρκερ, ούτε αυτός είναι σε θέση να κάνει κάτι, καλό ή κακό στην χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ