ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΝΟΡ

 

Αυτά είναι τα ωραία. Τα πολύ ωραία. Παντρεύεται ο 34χρονος Έρικ Κλάπτον, από τους πιο πασίγνωστους λευκούς blues κιθαρίστες, την αγαπημένη του Pattie, την πρώην σύζυγο του Τζωρτζ Χάρισον, και στο γάμο παίζουν ο ίδιος ο γαμπρός, μαζί με τους Beatles Τζωρτζ Χάρισον, Ρίγκο Σταρ και Πωλ Μακάρτνυ, επίσης ο Μικ Τζάγκερ των Ρόλιγκ Στόουνς. Συνέβη σα σήμερα, 19 Μαΐου, το 1979.

Όταν θρυλικοί μουσικοί, όπως οι κύριοι συνάδελφοι που έπαιξαν στο γάμο του συμπατριώτη τους Έρικ Κλάπτον, πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλα, ένα σημαίνει. Ότι τον αναγνωρίζουν ως μουσικό.

Μια Αγγλίδα 16χρονη γέννησε τον Έρικ Κλάπτον, ο οποίος ποτέ δεν έμαθε ποιος είναι ο πατέρας του. Το πιθανότερο είναι να μην τον γνώριζε ούτε η μητέρα του. Μεγάλωσε με τον παππού και την γιαγιά κι όλα βρήκαν το δρόμο τους στη ζωή του όταν στα γενέθλιά του, στα 14, του έκαναν δώρο μια κιθάρα. Αυτό ήταν. Άρχισε μόνος του να παίζει τραγούδια του Β.Β.Κing.

O 73χρονος σήμερα Eric Patrick Clapp αφού ξεπέρασε τον εθισμό του με την ηρωίνη, και μετά από δύο χρόνια απουσίας, επανήλθε σε δράση το 1973. Μέσα στα καλά που του συνέβησαν ήταν να καψουρευτεί την Pattie Boyd (φώτο) και να μπει στο δρόμο της δημιουργίας. Η Πάτυ είναι το περίφημο τραγούδι του Leyla.

Ο πολυβραβευμένος Έρικ Κλάπτον, κάποτε με τους Yardbirds και τους Cream, έγραψε κι ένα ακόμα τραγούδι για πρόσωπο που τον χάραξε. Τον Conor, τον τετράχρονο γιο του, που έπεσε από παράθυρο 53ου ορόφου. Το «Tears In Heaven», το 1992, είναι για τον αδικοχαμένο Κόνορ.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ