ΑΡΧΗΓΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ GAY

 

Πριν από τον πόλεμο στην Γερμανία του Χίτλερ θα ήταν απαγορευμένες όλες οι ταινίες του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, χωρίς πολλές διατυπώσεις η προσωπική του ζωή θα θεωρούνταν «Αυστηρώς ακατάλληλη» και θα φυλακιζόντουσαν μπαμπάδες και μαμάδες παιδιών που με γονική συναίνεση παρακολουθούσαν την «Βερόνικα Φος», την «Λιλύ Μαρλαίν», «Τα Πικρά Δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ», τέλος πάντων μία από τις πολλές ταινίες του.

Είναι ασφαλώς ο ρέκορντμαν παραγωγής σκηνοθέτης. Σε 13 χρόνια γύρισε 41 φιλμ! Δεν υπολογίζονται οι ταινίες μικρού μήκους, την πρώτη το 1966, στα 21 του χρόνια την έκανε ο Γερμανός «Πιέρ Πάολο Παζολίνι». Γεννήθηκε το 1945, σα σήμερα 31 Μαίου. Ομοφυλόφιλος σε ημιάγρια κατάσταση ο χαρισματικός και με προσωπικό ύφος σκηνοθέτης Φασμπίντερ, τον βρήκανε νεκρό στις 10 Ιουνίου 1982, από υπερβολική δόση κοκαίνης και αφού κατάπιε αρκετά υπνωτικά. Ήταν μόλις 37 χρονών.

Ξεκίνησε να γίνει ηθοποιός και, γεννημένος αρχηγός, έφτιαξε μια θεατρική ομάδα. Φλέρταρε με όποιον γούσταρε και δεν ανεχόταν κουβέντα επειδή κουβαλούσε στο περίεργο αυτό καλλιτεχνικό «κοινόβιο» έναν καινούργιο γκόμενο. Η σύζυγος του περισσότερο απ' όλα τα μέλη του γκρουπ αποδεχόταν τις ιδιορρυθμίες του, τις εκρήξεις του και την «ιδιοκτησιακή» ερωτική συμπεριφορά του μ' άλλους άνδρες.

Αντισυμβατικός. Αντικομουνιστής. Εβραιομάχος. Μισογύνης. Ναρκομανής. Και ταλέντο ατόφιο. Όλοι συμφωνούν ότι μόνος του αποτελεί δική του σχολή κινηματογράφου.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ