ΟΣΟ ΕΧΩ ΦΩΝΗ, ΘΑ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ

 

Με ευκαιρία την μεγάλη συναυλία για τον Βασίλη Τσιτσάνη στο καλλιμάρμαρο στάδιο και την παρουσία του Γιώργου Νταλάρα, σκέφτηκα να κάνω αυτό το άρθρο. Ο Νταλάρας πέρα του ότι έκανε την όλη επιμέλεια, πέραν του ότι βγήκε με φανελάκι (Θεός), Cure να τραγουδήσει ήταν και εξαιρετικός φωνητικά.

 

Ήταν αυτό που λέμε crystal clear. Πεντακάθαρος, κρυστάλλινος και τραγούδησε μάλιστα και στους ίδιους τόνους που τα έλεγε όταν ήταν μικρός. Μοιάζει σαν η πάροδος των χρόνων να μην έχει επηρεάσει τις φωνητικές του χορδές.

Έκανα ένα σχετικό σχόλιο στην ανάρτηση μου στο Face Book, και είδα ότι η Σοφία Βόσσου- αγαπημένη φίλη, φωνάρα και δασκάλα φωνητικής έγραψε σαν σχόλιο: «Η φωνή δεν χαλάει με τα χρόνια, η φωνή χαλάει με την τεμπελιά και την άγνοια. Και οι μεγαλύτεροι τεμπέληδες από τους Έλληνες τραγουδιστές δεν υπάρχουν, δυστυχώς…».

Ακούμε συνέχεια για εκείνη την γενιά των τραγουδιστών (Κόκοτας, Βοσκόπουλος, Πουλόπουλος, Πάριος, Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Μητσιάς, Διαμάντη…), τα καλύτερα λόγια, αλλά κανείς δεν γράφει σε τι κατάσταση βρίσκεται η φωνή τους μετά από τόσα χρόνια καριέρας. Για να δούμε λοιπόν…

Η συνέχεια εδώ nikosonline.gr