Ο ΤΣΑΡΟΣ, ΤΟ... ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ

 

Η Ιστορία είχε σταματήσει λίγους μήνες πριν, Οκτώβριο του 1917, με την κόκκινη επανάσταση στη Ρωσία και απλά σφράγισε το τέλος της εποχής των τσάρων με τη δολοφονία των Ρομανώφ, της βασιλικής οικογένειας τη νύχτα στις 16 Ιουλίου σα σήμερα, προς 17 Ιουλίου, το 1918.

Με την αλλαγή σελίδας στη Ρωσία άρχισε να ξαναγράφεται η Ιστορία. Ο κομουνισμός αντικατέστησε τον τσαρισμό. Στη μεγάλη χώρα συνέχισε να κυριαρχεί ο απολυταρχισμός, όμως μ' άλλο πρόσωπο, και στο όνομα άλλων ιδανικών.

Όσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο φωτίζεται ο ρόλος του Γκριγκόρι Εφήμοβιτς Ρασπούτιν (στο σκιτσογράφημα) που είχε ήδη δολοφονηθεί δύο χρόνια πριν στα 46 του. Ο ψευτοκαλόγερος ήταν ο πραγματικός τσάρος της Ρωσίας. Δεν είναι υπερβολή να το πεις αυτό όταν πια όλοι οι ιστορικοί συμφωνούν ότι ο τσάρος Νικόλαος Β' Ρομανώφ και πολύ περισσότερο η γερμανικής καταγωγής τσαρίνα Αλεξάνδρα Φιοντόροβνα ήταν... τσιράκια του Ρασπούτιν. Ό,τι ήθελε έκανε στο παλάτι ο φοβερός και τρομερός μάγος με το ράσο. Και το τερατώδες πέος του πανέτοιμο να ευλογήσει όποια κυρία εκείνος λαχταρούσε.

Οι μπολσεβίκοι, τελικά, ανέτρεψαν τον τσάρο, τον οποίον είχε του χεριού του ο Ρασπούτιν. Εγγυημένο. Αυλικοί, υπουργοί, στρατηγοί, αριστοκράτες ζητούσαν από τον τσάρο να διώξει τον Ρασπούτιν, όμως ο Νικόλαος Β' δεν είχε τους όρχεις να τα βάλει με τον σεξουαλικά αχόρταγο ψευτομοναχό.

Υπάρχει ένα πρόσωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο να “κολλήσει” στο παλάτι ο Ρασπούτιν. Και να αποπλανήσει πνευματικά, μάλλον πνευματιστικά, την θρησκόληπτη τσαρίνα. Είναι η Νταμ ντε κομπανί της Αλεξάνδρας, η Άννα Βιρούμποβα (1884-1964), η οποία είχε καταστεί αληθινά “σκλάβα” του Ρασπούτιν. Αυτήν κι αν την είχε μαγέψει ο πεφωτισμένος και μέθυσος Ρασπούτιν.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΗ ΜΑΥΡΗ ΣΤΗ ΓΗ