Ο ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΤΟΛΗΣ

 

Δεν θα βρεις άνθρωπο να έχει στο στόμα του κακή κουβέντα για τον Τόλη Βοσκόπουλο. Καλός άνθρωπος. Η ψυχούλα. Δεν κρατούσε κακία. Μια φορά, ένα μεγάλο όνομα, συνάδελφος τραγουδιστής, του ζήτησε να δουλέψουν μαζύ το προσεχές καλοκαίρι. Συμφώνησε. Έδωσαν τα χέρια. Ο Τόλης δεν έκανε κανένα άλλο σχέδιο για τη συγκεκριμένη περίοδο. Την τελευταία στιγμή ο συνάδελφος τη χαλάει τη συμφωνία και ο Βοσκόπουλος μένει ρέστος. Όλα τα άλλα μαγαζιά είχαν κλείσει τα σχήματά τους. Πώς αντέδρασε ο Τόλης;

Σα να μην έγινε τίποτα. Δεν το κράτησε μανιάτικο. Δεν άλλαξε καν τη συμπεριφορά του με τον συγκεκριμένο συνάδελφο. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του, και δύσκολα να αλλάξει. Ισχύει στον καθένα. Έτσι και με τον Βοσκόπουλο, και να θέλει δεν μπορεί να σκοτεινιάζει τη ψυχή του.

Γεννήθηκε στην Κοκκινιά σα σήμερα 26 Ιουλίου, το 1940, ο Τόλης Βοσκόπουλος και πήγαινε για ηθοποιός. Στα 18 του κιόλας είχε ανέβει στο σανίδι του θεάτρου, και στα 23 έπαιξε στην πρώτη ταινία. Μέχρι που να πήγαινε ως ηθοποιάκι της σειράς; Βρήκε το δρόμο όταν ανακάλυψε την τσιγγάνικη φωνή του και τον εαυτό του στη σχέση του με την πίστα. Έγινε ο πιο ερωτικός, μα και πιο αγαπησιάρης τραγουδιστής στην Ελλάδα. Η απόλυτη βεντέτα. Η επικυρίαρχη πρώτη φίρμα στις δεκαετίες '70 και '80.Τον παραδέχονται οι πάντες στο συνάφι του, τραγουδιστές και συνθέτες.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο ανεπανάληπτος, όπως είναι ένα από εκατοντάδες τραγούδια του, έκανε το πρώτο σουξέ το 1968, το Αγωνία. Παντρεύτηκε 4 φορές, την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού, την τραγουδίστρια Μαρινέλλα, μια κυρία Τζούλια Παπαδημητρίου και την πολιτικό Άντζελα Γκερέκου.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟ