Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΠΑΟΚΤΣΗΣ!

 

Τι ομάδα είναι ο Χριστός; Το ερώτημα έχει απάντηση. Ουδείς είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι ο Υιός του Θεού δεν έχει άποψη για το ποδόσφαιρο. Ότι δεν είναι οπαδός μιας ομάδας. Ποια ομάδα να ‘ναι αυτή;

Μου την αποκάλυψε προφήτης. Άνθρωπος του Θεού, ο οποίος με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος έχει απ’ ευθείας επικοινωνία με τον Κύριο. Μου είπε λοιπόν, την ομάδα της καρδιάς του, του Χριστού της καρδιάς, με τη δέσμευση από πλευράς μου να μη γράψω τίποτα σχετικά.

Ενδιαφέρει το σύμπαν, όμως! Ποια ομάδα γουστάρει ο Ναζαραίος. Δύσκολο, λοιπόν, να κρατήσω την υπόσχεσή που έδωσα στον προφήτη, αν πράγματι την έδωσα.

Μια παρένθεση. Η κουβέντα αφορμή έχει την ατάκα του γνωστού 69χρονου τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα, προς οπαδούς του ΠΑΟΚ, σε συναυλία στη Χαλκιδική. “Παιδιά, είπαμε. Ο ΠΑΟΚ είναι θρησκεία”. Διαφωνώ μ’ εκείνους που θα μας πουν ότι έπρεπε να πέσει γιούχα στον Νταλάρα. Επειδή μπερδεύει τη θρησκεία με το ποδόσφαιρο. Και η θρησκεία σε κάποιες εκδηλώσεις της έχει γηπεδικές συμπεριφορές;

Επί του θέματος. Ο Νταλάρας με την ατάκα του προκάλεσε ενθουσιασμό. Το ίδιο θα συνέβαινε από αεκτζήδες αν έλεγε ότι η ΑΕΚ είναι θρησκεία. Το ίδιο οι γάβροι, θα ικανοποιούνταν αν ο τραγουδιστής έλεγε ότι ο Ολυμπιακός είναι θρησκεία.

Και πράγματι είναι θρησκεία ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης. Για τον οπαδό, τον χριστιανό οπαδό, είναι θρησκεία η ομαδάρα του. Και επειδή ο άνθρωπος είναι κατ’ εικόναν και ομοιώσιν του δημιουργού του, γι’ αυτό να μην προκαλεί έκπληξη που και ο Χριστός θεωρεί θρησκεία του την ομάδα της καρδιάς του.

Δεν είπαμε την ομάδα που είναι ο Ιησούς. Δεν είναι παοκτσής. Είναι μια άλλη από το ενάμισυ εκατομμύριο ομάδες που συμμετέχουν σε οργανωμένα πρωταθλήματα, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, σ’ όλη τη γη. Δεν λέω ποια ομάδα, διότι υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστεί χούλιγκαν ο Χριστός.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, ΑΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΜΟΥ