ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ Η ΣΟΦΙΑ ΛΩΡΕΝ

 

Σοφία Λώρεν. Ογδόντα τέσσερο χρονών, την βλέπεις μαζί με τη λίμπιντο της. Αισθάνεται σέξυ και δεν το κρύβει, χωρίς να το επιδεικνύει. Να σου πω το μυστικό της. Όταν γεννήθηκε στην κούνια της έτρεξαν οι τρεις Χάριτες και της έδωσαν τα δώρα του ουρανού. Εγγυημένο.

Και άσε να λένε. Ότι έχει κάνει πλαστικές, κάποιες διορθώσεις, ότι φοράει περούκα. Βρε, μαλάκες, αντικρύζεις την θεάνα, την γυναίκα θεό και δεν αντιλαμβάνεσαι τίποτα;

Κάποιος ημισόβαρος, πριν χρόνια πολλά, είχε χαρακτηρίσει “Γυναίκα του Παραδείσου” την Σοφία Λώρεν. Τόσο ήξερε, αυτό έλεγε. Μία χοντροκώλα, πισώβαρη, ασουλούπωτη ήταν η Εύα του Παραδείσου. Αντιπαθητική, όλα της έφταιγαν, δεν ήξερε να διεκδικήσει αυτά που ήθελε, ούτε από τον θεό, ούτε από τον χάλια τον Αδάμ.

Βεβαίως όλες οι γυναίκες είναι θυγατέρες της Εύας, της αρχέγονης μάνας. Στην πορεία, όμως, το καλούπι υπέστη διαφοροποιήσεις. Η Σοφία Λώρεν δεν έγινε Μήδεια, θηλυκό της εκδίκησης, μία ερωτοπροδομένη, ούτε Κλυταιμνήστρα, γυναίκα με ανδρική γόμωση.

Να ξέρουμε τι λέμε. Να ξέρουμε τι βλέπουμε. Η Ιταλίδα γυναικάρα, για όσους διαβάζουν τα αστέρια, η μάνα της Μόνικα Μπελούτσι (αυτή γεννήθηκε 30 Σεπτεμβρίου 1964), είναι μαγεμένη απο τα ερωτικά φίλτρα επειδή έχει πάρει από την Αφροδίτη και απο την τραγουδισμένη των ποιητών Ελένη της Τροίας.

Ποια 84 χρόνια; Δεν βλέπω κανένα νούμερο 80φεύγα. Απεναντίας βλέπω και αισθάνομαι την ερωτική Σοφία Λώρεν, την ερωτεύσιμη, την ερωτιάρα, έτοιμη να θυσιαστεί όπως η Άλκηστις, όμως καμία σχέση με τη ευαίσθητη, την εύθραυστη, την ευκολοσυγκίνητη Αντιγόνη. Κι αυτές κόρες της άκομψης Εύας είναι.

Να κάνουμε ταμείο. Ρίτα Χαίηγουωρθ, Άβα Γκάρντνερ, Γκρέτα Γκάρμπο και άλλες μοιραίες και αισθησιακές είναι δεύτερες σε σύγκριση με την Σοφία Λώρεν. Άσε ότι αυτές κι άλλες τραγουδισμένες είναι σαν κι αυτές ο Βασίλης Τσιτσάνης τις έλεγε σκάρτες και μπαμπέσες, λάγνες και ασυλλόγιστες.
Η Σοφία Λώρεν γεννήθηκε το 1934, σα σήμερα 20 Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ