ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

 

Ο Walt Disney είναι ο δημιουργός του Mickey Mouse, του ποντικού που έγινε ο πρωταγωνιστής σε ατελείωτες ιστορίες κόμικ και συμπεριφέρεται ως άνθρωπος. ''Κανονικό'' δίποδο. Ποτέ δεν είδαμε τον Μίκυ τον mouse, τον ποντικό να περπατάει με τα τέσσερα.

Το όνομα Ουώλτ Ντίσνεϋ είναι τόσο διάσημο όσο και η επινόηση του, ο Μίκυ Μάους, με το κόκκινο παντελόνι, τα κίτρινα παπούτσια και τα μεγάλα άσπρα γάντια. Ένα «ανθρωποειδές» ποντίκι. Λειτουργεί όπως ένας κανονικός άνθρωπος. Σκέπτεται, κινείται, δρα όπως ο άνθρωπος.

Τα ζώα δεν είναι άνθρωποι. Ποιος, όμως, λέει ότι κάθε άνθρωπος δεν μοιάζει σε σκέψη με κάποιο ζώο, άλλος με φίδι, άλλος με αλεπού και βουβάλι, άλλος με αετό και κουνέλι.

Αγαπήθηκε ο Μίκυ Μάους σ' όλον τον κόσμο, όχι μονάχα στην Αμερική. Τα παιδιά σε κάθε χώρα άνοιξαν την αγκαλιά της ψυχής τους και άρχισαν να «επικοινωνούν» με τον Μίκυ, που έχει καλύτερο φίλο τον σκύλο Γκούφυ, και είναι αρραβωνιασμένος με την Μίνυ.

Σα σήμερα 13 Νοεμβρίου το 1928 βγήκε στους κινηματογράφους η πρώτη ταινία με ήρωα τον Μίκυ Μάους, καπετάνιο στο ατμόπλοιο Ουίλυ, Steamboat Willie λεγόταν το φιλμ (φώτο). Σημειώνουμε ότι αυτή είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων στην Ιστορία όπου είχε προστεθεί ήχος.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ... GEORGE!