I ’M JUST A MUSICAL PROSTITUTE, MY DEAR

 

Oι φήμες πως κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του άρχισαν να φουντώνουν όσο έχανε βάρος. Τελικά κατέληξε σα σήμερα 24 Νοεμβρίου, το 1991. Μια ημέρα πριν ο εκπρόσωπός του γνωστοποίησε ότι ο θρυλικός μουσικός πάσχει από aids. Κόσμος μαζεύτηκε έξω από το σπίτι του στο Λονδίνο. Θαυμαστές να του συμπαρασταθούν, να τον αποχαιρετήσουν.

Στις τελευταίες ώρες δίπλα του οι γονείς του, η πρώην ερωμένη του Μαρύ, η οποία διαχειρίστηκε τα κέρδη μετά το θάνατό του, ο ερωμένος του Τζιμ, στον οποίον κληρονόμησε μεγάλο μέρος της περιουσίας του. Επίσης ο πρώην ερωμένος του ο οποίος τα τελευταία χρόνια εκτελούσε χρέη γραμματέα του και ήταν ο προσωπικός του μάγειράς.
Ο Φαρόκ Μπουλσάρα, ινδικής καταγωγής, γεννήθηκε Σεπτέμβριο του 1946, στη Ζανζιβάρη, ένα νησί, τότε αποικία της Βρετανίας. Πρωτόρθε σε επαφή με τη μουσική στο σχολείο αρρένων στην Ινδία. Με την οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όταν ήταν 17 χρονών, κι αμέσως μπλέχτηκε με μουσικά συγκροτήματα. Οι Queen φτιάχτηκαν τον Απρίλιο του 1970 κι εκείνος ήταν ο αρχηγός, ο τραγουδιστής και πιανίστας του συγκροτήματος, με το όνομα Freddie Mercury.

Ο showman. Δυναμική σκηνική παρουσία, μουστάκι έντονο και μαύρα νύχια. Χαρακτηριστικό προσωπικό φωνητικό στυλ. Μεγάλες επιτυχίες. Συγκρότημα παγκόσμια δύναμη οι Queen, από τα πιο εμπορικά της Ιστορίας, με μέλη εξαιρετικά ταλαντούχους μουσικούς. Πριν πεθάνει έκανε το άλμπουμ “Μπαρτσελώνα” με τη συνεργασία της ντίβας της όπερας Μονσερά Καμπαγιέ (1933-2018). Το τραγούδι “Μπαρτσελώνα” ακουγόταν στους ολυμπιακούς αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη. Μια κουβέντα του performer Μέκιουρι για την προσωπική του επιτυχία στη μουσική: «I’m just a musical prostitute, my dear». Απλά είμαι μια πόρνη της μουσικής, φίλε μου.

Με τον εραστή του Τζιμ Χάτον ο Φρέντυ Μέρκιουρυ ήταν μαζί από το 1985. Όταν έμαθε ότι κτυπήθηκε από aids, ενημέρωσε σχετικά τον σύντροφό του κι αυτός του είπε ότι δεν αλλάζει τίποτα μεταξύ μας. Ένα χρόνο πριν το θάνατο του Μέρκιουρυ, από aids είχε κτυπηθεί από το aids και ο Τζιμ, όμως ποτέ δεν το είχε πει στον Φρέντυ. Ο Χάτον πέθανε το 2010, τελικά από καρκίνο.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ ΑΛΗΤΗΣ, ΕΡΑΣΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΝ