Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΥΡΙΑ

 

Κουβέντα του αρχιεπίσκοπου Καντέρμπερυ. Ποιος είναι αυτός; Ο αρχηγός της αγγλικάνικης Εκκλησίας. Ισόβαθμος οικουμενικού πατριάρχη στο δόγμα του, αφού σ’ όλο του κόσμο υπάρχουν πιστοί σ’ αυτό. Όπως είναι ο Πάπας της Ρώμης για τους καθολικούς, ο οικουμενικός Κωνσταντινοπόλεως για τους ορθόδοξους, έτσι είναι ο archbishop of Canterbury για τους αγγλικανούς.

Όλο και κάτι θα έχει ακούσει και ο πιο άσχετος για τον βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκο Η’ (1491- 1547) που έφτιαξε δικό του θρησκευτικό σουπερμάρκετ, την αγγλικάνικη Εκκλησία, όταν ο Πάπας δεν του επέτρεπε να κάνει δεύτερο γάμο. Να χωρίσει την γυναίκα του και να παντρευτεί την ερωμένη του.

Ο αιδισιμώτατος Τζάστιν Ουέλμπυ, γιός του γραμματέα του Ουϊνστον Τσώρτσιλ, πνευματικός ηγέτης των αγγλικανών, από το 2013 ο 105ος αρχιεπίσκοπος Κάντερμπερυ, είπε: ''Οι πιστοί να μην αναφέρονται στον Θεό ως άνδρα, ούτε ως γυναίκα. Να μην τον αποκαλείτε «Κύριο». Ο πατέρας μας Θεός δεν έχει φύλο. Η αποκάλυψη του Θεού δεν βρίσκεται στις λέξεις (μάλλον εννοεί στους χαρακτηρισμούς), αλλά στο Λόγο του Θεού».

Με την ευκαιρία αναφέρω και κάτι άλλο, επίσης του Τζάστιν Ουέλμπυ, που είχε πει πριν χρόνια: «Από το Ισλάμ απειλείται ο χριστιανισμός στην ίδια τη γενέθλια γη του». Ποιος να τολμήσει να τον πει… ρατσιστόμουτρο;

Διαβάστε ακόμα:

ΘΕΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ BRUCE LEE